ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΠΙΑΣΙΜΑΤΑ;

Είναι γνωστό ότι οι άνδρες αγαπούν τις καμπύλες και ιδιαίτερα τους πλούσιους γλουτούς. Αν αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες σου έχουν την απάντηση.

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Texas, δείχνει ότι οι άνδρες τείνουν να έχουν έντονη προτίμηση σε όσες γυναίκες έχουν πεταχτά οπίσθια. Ειδικότερα, όταν η σπονδυλική τους στήλη έχει καμπύλη 45 μοιρών στην κορυφή των οπισθίων.

Κι όμως, η προτίμηση αυτή έχει σχέση με τους προγόνους μας, τους πολύ μακρινούς προγόνους μας συγκεκριμένα>

Στην εποχή των κυνηγών-συλλεκτών, οι άνθρωποι βρίσκονταν συνεχώς σε κίνηση. Για να σου γίνει ακόμα πιο κατανοητό, το να μην κινείσαι τότε, ήταν ένα είδος θανατικής ποινής.

Οι γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικότερα της προχωρημένης, περπατούσαν μεγάλες αποστάσεις, είχαν ένα πλεονέκτημα στην επιβίωση αλλά και στην αναπαραγωγή.

Ο ιατρός David M.G. Lewis υποστηρίζει ότι η καμπυλότητα 45 μοιρών επιτρέπει σε μια γυναίκα να προστατεύσει καλύτερα το μωρό που κυοφορεί από τυχόν τραυματισμούς συγκριτικά με μια εγκυμονούσα χωρίς καμπύλες.

jennifer-lopez

 

Συμπερασματικά, αυτή η καμπυλότητα βοηθούσε στην κίνηση αλλά και στην αναζήτηση τροφής στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, χιλιάδες χρόνια πριν.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η αγάπη των ανδρών στις γυναίκες με καμπύλες έχει τις ρίζες της στην προϊστορική περίοδο και στο ανθρώπινο ένστικτο.

 

Πηγή: Womenshealthmag, ladylike.gr

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 5