ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΟΝΝΕΔ;

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης 

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Διαφωνώ με το ότι η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης έστειλε ανοιχτή επιστολή στην υπουργό Παιδείας, άρα διαθέσιμη σε όλα τα ΜΜΕ. Θα μπορούσε να έχει αποφύγει την δημοσιοποίηση επικοινωνώντας πρώτα με το κόμμα της, τους υπεύθυνους κι όλους τους αρμόδιους φορείς για να πάρει απαντήσεις στα ερωτήματα της. Συμφωνώ όμως με το περιεχόμενο της επιστολής και απορώ με την απολογητικά – φοβική ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ. Σε ποιον και γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί;

Τα ιδεολογικά συμπλέγματα που έχει δημιουργήσει η Αριστερά, όλα αυτά τα χρόνια, στην κεντροδεξιά παράταξη είναι μάλλον ισχυρότερα από τα «μαθήματα ολοκληρωτισμού» που επί 100 χρόνια έδινε και ακόμα δίνει, σε όλον τον πλανήτη. Τίποτα δεν μάθαμε. Βάλτε επιτέλους ένα τέλος στον μύθο τους. Αντιμετωπίστε τους ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ. Είναι κούφιοι.

Κυκλοφόρησε λοιπόν ότι στην Κηφισιά στο κτήριο του Ερυθρού Σταυρού αναμένεται να μεταφερθούν μετανάστες. Η Πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ με ανακοίνωση της επεσήμανε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην τοπική κοινωνία. Αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση μιλώντας για ρητορική μίσους και χρυσαυγίτικη νοοτροπία.

Και πως αντέδρασε η ΟΝΝΕΔ; Με μια απολογητική ανακοίνωση που περισσότερο απαντάει στον ΣΥΡΙΖΑ παρά στην πρόεδρο της τοπικής. «Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις».

Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή είναι μια, τουλάχιστον πολιτικά και ιδεολογικά, αμυντική αντίδραση απέναντι στην θρασύτητα της Αριστεράς που τολμά να καταλογίζει ρατσιστικά κίνητρα σε κάθε αγωνία των τοπικών κοινωνιών που καλούνται να επωμισθούν το βάρος των μεταναστευτικών ροών που οι ίδιοι πολλαπλασίασαν.

Μπορεί, όπως εξαρχής ανέφερα, η αντίδραση της προέδρου να μην ήταν διαδικαστικά η πιο σωστή. Όταν υπηρετείς ένα κομματικό αξίωμα το σέβεσαι και ακολουθείς όλες τις πρέπουσες εσωτερικές κινήσεις για να ενημερωθείς σχετικά πριν δημιουργήσεις δημόσιο θέμα. Αλλά και η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη.

Αγαπητοί φίλοι της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε στην καθεστωτική αριστερά.

Σε ένα κόμμα που στον 21ο αιώνα έχει κρεμασμένο στους τοίχους του τον αιμοσταγή Στάλιν.

Σε αυτούς που δε ενόχλησαν ούτε μια στιγμή τους διακινητές ναρκωτικών μέσα στα πανεπιστήμια και που ΠΟΤΕ δεν τιμώρησαν κανέναν μπαχαλάκια.

Σε αυτούς που θεωρούν ακτιβιστές τον Ρουβίκωνα και θέλουν να αποφυλακίσουν τον εγκληματία της 17Ν, τον δολοφόνο 15 ανθρώπων. Αυτούς που για χάρη της εξουσίας κυβέρνησαν με τους ΑΝΕΛ και συντήρησαν την ύπαρξης της Χρυσής Αυγής.

Η αριστερά μισεί τα ατομικά δικαιώματα που τάχα μου υπερασπίζεται. Τρανό παράδειγμα ότι μισούν την ιδιοκτησία επειδή η περιουσία είναι η αρχή του νήματος που οδηγεί στα ατομικά δικαιώματα. Και αυτό, δεν το θέλει ένας αριστερός. Να υπάρχουν, δηλαδή, ατομικά δικαιώματα. Όλα τα άλλα που λέει είναι παραμύθια.

Εμείς ξέρουμε πώς να φιλοξενούμε τους μετανάστες. Ξέρουμε όμως και να αγαπάμε την πατρίδα μας και τους κατοίκους της. Δεν τους μισούμε. Δεν επιζητούμε το κακό του διπλανού μας, δεν επιδιώκουμε την καταστροφή του. Έτσι μας μεγάλωσαν οι οικογένειες μας. Δεν μας έμαθαν να καίμε τη σημαία μας, να καταστρέφουμε δημόσια περιουσία.

Εμείς δεν αφήσαμε επί 5 χρόνια αντιεξουσιαστές και δήθεν ευαίσθητες ΜΚΟ να «περιθάλπουν» σε κλεμμένα σπίτια, εμπόρους ναρκωτικών και βιαστές δίπλα σε παιδιά και γυναίκες. Και να τους παίρνουν και ενοίκιο από πάνω.

Νέο δημοκράτες, αποβάλλετε τα κόμπλεξ που σαν φόρτωσαν. Μόνο αυτό γνωρίζουν να κάνουν καλά. Να κοροϊδεύουν, να λασπώνουν, να βάζουν ετικέτες στους άλλους.

Πιστοποιητικό «δημοκρατικότητας» δεν χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία από την Αριστερά.

Αποτελεί ένα κόμμα που όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όλους αυτούς αλλά αντιθέτως μπορεί να τους διδάξει δημοκρατία όπως έκανε από την αρχή της μεταπολίτευσης.

αφήστε ένα σχόλιο


− 1 = μηδέν