Γερμανία: Ξεκίνησαν οι περικοπές στην ενέργεια – Λιγότερο φως για να βγει ο χειμώνας

Χωρίς ζεστό νερό και με ανώτατο όριο θερμοκρασίας τα δημόσια κτίρια. Σβήνουν νυχτερινός φωτισμός κτιρίων και φωτεινές πινακίδες.

Πλαφόν στους θερμοστάτες στη δημόσια διοίκηση και κατάργηση της παροχής ζεστού νερού στα δημόσια κτίρια:

Η Γερμανία, που ανησυχεί για τις ελλείψεις φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα σειρά μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας, που συνοδεύονται από έκκληση προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις για να τα ακολουθήσουν.

Η θέρμανση των γραφείων και των δημόσιων κτιρίων θα περιορισθεί στους 19°C από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε σήμερα. Η θέρμανση θα περιορισθεί στους 12°C στους χώρους όπου οι εργαζόμενοι ασκούν έντονη χειρωνακτική εργασία.

Η θέρμανση θα είναι σβηστή στους κοινόχρηστους χώρους, όπως οι διάδρομοι, και δεν θα υπάρχει ζεστό νερό για το πλύσιμο των χεριών. Στις επιχειρήσεις, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα μειωθούν -σε μία προσπάθεια να παρακινηθεί ο ιδιωτικός τομέας να συμμετάσχει στην προσπάθεια. Τα νοσοκομεία και τα κοινωνικά ιδρύματα εξαιρούνται των μέτρων.

Στον τομέα της ιδιωτικής ενοικιαζόμενης στέγης, οι ιδιώτες ιδιοκτήτες μπορούν να αποφασίσουν τη μείωση της θέρμανσης κάτω από τις ελάχιστες θερμοκρασίες που προβλέπονται από τα συμβόλαια για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα επιτρέψουν την εξοικονόμηση κατά το 2% της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Πόρτες καταστημάτων και φωτισμός κτιρίων

 

Άλλα μέτρα που αποφασίσθηκαν προβλέπουν ότι τα καταστήματα δεν θα μπορούν να έχουν ανοικτές τις πόρτες τους αν θερμαίνονται, ο νυκτερινός φωτισμός των κτιρίων θα απαγορεύεται και οι φωτεινές διαφημίσεις θα σβήνουν από τις 22:00 μέχρι τις 06:00.

Στις ιδιωτικές πισίνες θα απαγορευθεί η θέρμανση από την 1η Σεπτεμβρίου και για διάστημα έξι μηνών, αν για τη θέρμανση καταναλώνεται ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο του δημόσιου δικτύου.

Εδώ και εβδομάδες, η κυβέρνηση του καγκελαρίου, Ολαφ Σολτς καλεί σε εθνική κινητοποίηση για την εξοικονόμηση ενέργειας. Η εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο στις αρχές του Ιουνίου ανερχόταν στο 35%, έναντι 55% πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του 50% των γερμανικών νοικοκυριών.

Τα τρία είδη εντόμων που μπορούμε να τρώμε σύμφωνα με την Κομισιόν

 

Η ευρωπαϊκή επιτροπή έχει εγκρίνει ακόμα και τη βρώση εντόμων ως ανάχωμα στην επισιτιστική κρίση.

Ο «οικιακός γρύλος», το «κίτρινος αλευροσκουλήκι» και η «μεταναστευτική ακρίδα » είναι οι τρεις τύποι εντόμων που εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ.

Η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας, δείχνει ότι τα έντομα είναι μια εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής.

Τα έντομα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και μπορούν να διευκολύνουν τη στροφή προς την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή.

Καύσιμα: Την ανιούσα παίρνει και πάλι η τιμή της αμόλυβδης

 

Ενώ όλη η Ευρώπη ανησυχεί για την επάρκεια και ανακοινώνει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, το φυσικό αέριο άρχισε πάλι να καλπάζει καθώς σήμερα έφτασε η τιμή του σε πρωτόγνωρα επίπεδα, καθώς και η τιμή της βενζίνης αρχίζει ξανά να σκαρφαλώνει.

Στις 19 Αυγούστου η τιμή διαμορφωνόταν 1€ = 1,0059$ και το πετρέλαιο στα 97$, ενώ στις 24 Αυγούστου ήταν η ισοτιμία 1€ = 0,9928$ και το πετρέλαιο 101$.

Αύξηση σημειώνεται και στα τιμολόγια στους βενζινοπώλες, ειδικότερα +0,02 € μέσα σε δύο ημέρες.

αφήστε ένα σχόλιο


− τέσσερα = 1