ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΟΎΝ ΑΚΥΡΕΣ

Οι υπουργοί Οικονομιών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ανακοινώνουν το πακέτο μέτρων αξίας 2 δισ. ευρώ, το οποίο ενεργοποιεί η κυβέρνηση

για τη στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται από τον κορονοϊο.

Τρίτος τον λόγο πήρε ο κ. Βρούτσης, μετά τους κ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη, αναφερόμενος στο δεύτερο πακέτο μέτρων που ανακοινώνει η κυβέρνηση, με στόχο τη στήριξη της οικονομίας: «Ερχόμαστε να στηρίξουμε έμπρακτα το σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Θέλω να τονίσω ότι, δυστυχώς η εικόνα της αγοράς εργασίας για τον μήνα Μάρτιο είναι απογοητευτική, έως τραγική. Οι επιχειρηματίες να μην προχωρούν αναίτια σε απολύσεις, ούτε υπό το πλαίσιο του πανικού. Τη μάχη αυτής της πρωτοφανούς κρίσης πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι: Πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι».

Μεταξύ των όσων ανέφερε ο υπουργός, είναι πως αυτό το διάστημα μπαίνει «πάγος» στις απολύσεις και όσες γίνουν, τότε με νόμο θα θεωρηθούν άκυρες. Επίσης, αναφέρθηκε και στην αποζημίωση των 800 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που κλείνει η επιχείρησή του με κρατική εντολή.

Συγκεκριμένα:

  • Ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις που δεν ανεστάλη η λειτουργία τους.
  • Ρητή απαγόρευση απόλυσης εργαζομένου σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
  • Αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που ανεστάλη η λειτουργία τους.
  • Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους που έκλεισαν οι επιχειρήσεις.

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ + 7 =