ΒΟΣΤΟΝΗ: ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ ΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ

Οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης είχαν “διεθνείς διασυνδέσεις” και “στρατιωτική πείρα”, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Οι ύποπτοι είναι αδέλφια με επώνυμο Τσερνάγεφ και κατάγονται από τη Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας, δήλωσαν προς το τηλεοπτικό δίκτυο πηγές των δυνάμεων της τάξης.

Το NBC μετέδωσε πως οι δύο αδελφοί, ηλικίας 19 και 20 ετών, έχουν καθεστώς μονίμου κατοίκου στις ΗΠΑ, όπου ζούσαν εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Η αστυνομία της Βοστόνης και οι ομοσπονδιακές αρχές διεξάγουν ανθρωποκυνηγητό πόρτα με πόρτα για να βρουν τον 19χρονο που διαφεύγει της σύλληψης, αφού ο 20χρονος σκοτώθηκε σήμερα σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Νεκρός ο ένας ύποπτος, αναζητούν το δεύτερο

Νεκρός είναι ο συλληφθείς ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη. Ένα δεύτερο άτομο διαφεύγει έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του Γουότερτάουν, στα περίχωρα της Βοστόνης.

Ο πρώτος ύποπτος τραυματίσθηκε κατά την καταδίωξη από τις αστυνομικές δυνάμεις και ο θάνατός του διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο. Γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο ύποπτος έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και πιθανώς και από έκρηξη. “Πολλαπλά τραύματα, από έκρηξη, τραύματα από σφαίρες. Εφθασε εδώ με καρδιακή ανακοπή”, δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου Μπεθ Ισραελ.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε από την πλευρά του: “Δεν έχουμε πληροφορίες για την ταυτότητα του ασθενούς που υπέκυψε. Πρόκειται για ενήλικο άνδρα”. Η αστυνομία πιστεύει ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για τον “ύποπτο Νο.1”.

Επιβεβαιώνοντας τον θάνατο ενός από τους δύο υπόπτους για τις επιθέσεις της Βοστόνης στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης Εντ Ντέιβις προειδοποιεί:

“Ενας άλλος διαφεύγει (…), οπλισμένος και επικίνδυνος”. “Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης, πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ήρθε εδώ για να σκοτώσει”, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία της Μασαχουσέτης πραγματοποιεί έρευνα από σπίτι σε σπίτι, από πόρτα σε πόρτα, αναζητώντας τον δεύτερο ύποπτο στο Γουότερτάουν, στην περιοχή της Βοστόνης, και καλεί τους κατοίκους να μην ανοίγουν τις πόρτες τους, λόγω της “ρευστότητας της κατάστασης”. Επιπλέον, έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί σε μία περιοχή που περιλαμβάνει 20 οικοδομικά τετράγωνα για την καταδίωξή του. Ενας αστυνομικός τραυματίσθηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε την καταδίωξη των δύο υπόπτων.

Προ ωρών, εκτυλίχθηκαν χαώδεις σκηνές καταδίωξης στην περιοχή του Κέμπριτζ και του Γουότερτάουν κατά τη διάρκεια της νύκτας, μετά τον φόνο αστυνομικού στην πανεπιστημιούπολη του MIT και την κλοπή αυτοκινήτου που ακολούθησε.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι δέχτηκαν επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

xrimaonline.

αφήστε ένα σχόλιο


× εννέα = 18