ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ

Mε το στόμα ανοιχτό έμειναν οι άντρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. μπροστά στα όπλα, τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ, στις παρανομίες και τα “μπραβιλίκια” του πρώην Διοικητή της Ασφάλειας και επικεφαλής του «αμαρτωλού» Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.

Ο ανώτερος αξιωματικός -ο οποίος κατηγορείται μέχρι και για αγορά και κατοχή ναρκωτικών- συνελήφθη τη Δευτέρα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε μίζες που έπαιρνε από παράνομες λέσχες.

Στον 54χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Θανάση Σκάρα, που επί επτά χρόνια ήταν διοικητής Ασφαλείας στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα, οι “Αδιάφθοροι” της Ελληνικής Αστυνομίας προσάπτουν εκτός από ” δουλειές” με όπλα, διακίνηση προϊόντων-μαϊμού, εκμετάλλευση αλλοδαπών, εκβιασμοί σε καταστήματα και «προστασία» σε παράνομες λέσχες στην Αθήνα, με συνεργάτες ανθρώπους της Χρυσής Αυγής.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής φαίνεται πως είχε συστήσει κανονική συμμορία, με «ταμία» της επιχείρησης τον 60χρονο συνταξιούχο αρχιφύλακα Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος υπηρετούσε μαζί του στον Αγιο Παντελεήμονα μέχρι που πήρε σύνταξη, την 52χρονη σύζυγο του τελευταίου και την 50χρονη, πολιτευτή και στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Θέμιδα Σκορδέλη ενώ εξετάζεται πιθανή συνεργασία σε παράνομες δραστηριότητες και με άλλο στέλεχος του κόμματος.

Μετά το Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, το 2011, ο Σκάρας μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, απ’ όπου εξακολουθούσε να ελέγχει την περιοχή των παράνομων συμφερόντων του, με 36 κινητά τηλέφωνα, που είχε στην κατοχή του!

Μαζί με τον αστυνομικό υποδιευθυντή συνελήφθη και η 52χρονη σύζυγος του συνταξιούχου αρχιφύλακα (όχι όμως ο ίδιος ο οποίος και καταζητείται) ενώ το βράδυ της Τετάρτης, συνελήφθη και η 50χρονη στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Από τα ευρήματα κατά την έρευνα στους χώρους ιδιοκτησίας των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενδιαφέρον παρουσιάζει λίστα με ονόματα, διευθύνσεις και σχεδιαγράμματα σπιτιών αλλοδαπών, που βρέθηκε στην οικία της 50χρονης και εξετάζεται για ποιο σκοπό την κατείχε.

Σημειώνεται ότι σε βάρος της Σκορδέλη εκκρεμεί ποινική δίκη καθώς κατηγορείται για τη συμμετοχή της στο μαχαίρωμα τριών Αφγανών μεταναστών. Το δικαστήριο όμως έχει ήδη αναβληθεί οκτώ φορές!

Στις τελευταίες αναβολές, η υποψήφια της Χρυσής Αυγής στην Α΄Αθήνας επικαλέστηκε λόγους υγείας καθώς -σύμφωνα με καταγγελίες- παρουσίασε βεβαιώσεις ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής» υπογεγραμμένες από τον ψυχίατρο-διευθυντή του ΨΝΑ, Κώστα Παρασχάκη, επίσης πολιτευτή της Χρυσής Αυγής στην περιφέρεια Λασιθίου.

Ο 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής κατηγορείται ακόμα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή του, περισσότερα από 160.000 ευρώ, σε καταθέσεις και μετρητά, που δεν είχε δηλώσει και δεν δικαιολογούνται από την εργασία του στην Αστυνομία.

Αναλυτικά, σε σωματική έρευνα που έγινε στον Σκάρα, όταν συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*2.300 ευρώ

*έγγραφο – πρόσκληση εμφάνισης πολίτη σε πταισματοδίκη της Αθήνας, το οποίο κατείχε χωρίς να δικαιολογείται από τη θέση του και

*ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν προφανώς καταστήματα όπου διενεργούνται τυχερά παίγνια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στο γραφείο του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*10.700 ευρώ

*δύο χρυσές λίρες Αγγλίας

*ένα σπρέι πιπεριού

*ένας ηλεκτρικός εκκενωτής με καλώδιο φόρτισης και θήκη μεταφοράς – ανάρτησης σε ζώνη

*64 φυσίγγια των 9mm, τα οποία κατείχε παράνομα

*11 λειτουργικά κινητά τηλέφωνα και

*ένα δελτίο αιτήματος ασύλου από αλλοδαπό.

Στο σπίτι του στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*10.200 ευρώ

*δύο βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων, με συνολικό ποσό περίπου 140.000 ευρώ

*τρία πιστόλια με δύο γεμιστήρες

*ένα περίστροφο και γεμιστήρας με 15 φυσίγγια

*μεταλλική πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος

*317 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων

*δύο αεροβόλα πιστόλια

*έξι σουγιάδες και επτά μαχαίρια

*δύο τσεκούρια και τρία σπαθιά

*δύο φορητοί υπολογιστές και δύο USB

*25 λειτουργικά κινητά τηλεφώνων και τέσσερα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας

*πλήθος φωτοαντιγράφων ή πρωτοτύπων υπηρεσιακών εγγράφων

*πλήθος φωτοαντιγράφων διαβατηρίων, αδειών διαμονής, αιτήσεων για έκδοση Δελτίων Ταυτότητας κ.α. (σε κάποια από αυτά υπήρχαν ιδιόχειρες σημειώσεις σημαντικών χρηματικών ποσών)

*δύο βιβλία και τέσσερα περιοδικά

*16 τσάντες και πορτοφόλια – απομιμήσεις και

*130 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι CD.

Στο πατρικό του σπίτι στα Ιωάννινα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*14 κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων ένα έφερε διόπτρα

*κάννη και κοντάκι κυνηγετικού όπλου

*θήκη που περιείχε εξάρτημα κυνηγετικού όπλου

*τέσσερα όπλα τύπου φλόμπερ και ένα αεροβόλο

*τρεις θήκες κυνηγετικών όπλων

*πιστόλι μέσα σε δερμάτινη θήκη, με γεμιστήρα που περιείχε οκτώ φυσίγγια

*δύο μαχαίρια και ένας σουγιάς

*δύο σφύρες παλαιού τύπου

*15 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και δύο κάλυκες

*160 φυσίγγια 9mm, δερμάτινη θήκη και γεμιστήρα πιστολιού και δύο πλαστικά προστατευτικά λαβής πιστολιού

*κάνναβη καθαρού βάρους 690 γραμμαρίων και ένα χάρτινο κουτί που περιείχε υπολείμματα κάνναβης και

*μία νάιλον σακούλα, που περιείχε κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 28,4 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων για τον εντοπισμό του συνταξιούχου αστυνομικού Γιάννη Σταθόπουλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τοποθετημένα από τον ίδιο, σε εξώστη γειτονικού του διαμερίσματος:

*ένα πιστόλι

*173 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

*τέσσερα κινητά τηλέφωνα

*δύο κάρτες SIM

*εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων (μπαταρίες, φορτιστές κ.λπ.), καθώς και

*32 τεμάχια χαρτιού με χειρόγραφες σημειώσεις, όπως ημερομηνίες, ονόματα και χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του Σταθόπουλου, όπου βρισκόταν η 52χρονη σύζυγός του, η οποία και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και άλλα έγγραφα, με παρόμοιες σημειώσεις, ένα κινητό τηλέφωνο, κάρτες SIM και ένα φυσίγγιο των 22mm.

Αμεσα πραγματοποιήθηκε έρευνα και στο σπίτι της Σκορδέλη, καθώς η εμπλοκή της προέκυψε από ένα ιδιόγραφο σημείωμα με το ονοματεπώνυμό της, που βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα ανώτερου αξιωματικού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*πλήθος έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής,

*18 κροτίδες

*δύο φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές σπιτιών και υπηκοότητα αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές

*βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό

*πρόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και

*δύο τσάντες με προϊόντα απομίμησης και κλεψίτυπα CD και DVD.

Οι δύο πρώτοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ η Σκορδέλη που συνελήφθη αργότερα, θα προσαχθεί την Πέμπτη.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ελεγχθούν εργαστηριακά, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες.

Από τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του Σκάρα προέκυψε ότι υπέβαλε ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες, τουλάχιστον κατά το έτος 2012, ενώ, επειδή δεν δικαιολογούνται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του, ενημερώθηκε και η Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή:briefingnews

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ τέσσερα = 10