“ΒΑΣΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, η τελετή παράδοσης- παραλαβής. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο απερχόμενος υπουργός Κωστής Μουσουρούλης, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, ενώ σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τους ναυτιλιακούς συντάκτες, αναφέρθηκε στο έργο του κατά τους 12 μήνες της θητείας του. «Το ελληνικό ναυτικό δαιμόνιο είναι αυτό που έχει βγάλει τη χώρα πολλές φορές από πολλές δυσκολίες και θα πρέπει να εμπιστευτούμε ξανά τους Έλληνες ναυτικούς και επιχειρηματίες της θάλασσας», δήλωσε στην ομιλία του, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και απευθυνόμενος προς τον απερχόμενο υπουργό Κωστή Μουσουρούλη, του ευχήθηκε καλές θάλασσες, να έχει επιτυχία στο κοινοβουλευτικό του έργο και να αναπτυχθεί ακόμα η ιδιαίτερη πατρίδα του η Χίος.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφέρθηκε στην παραίνεση του πρωθυπουργού προς το νέο υπουργικό συμβούλιο, ότι όλοι οι υπουργοί οφείλουν να είναι δωρικοί, να λένε λίγα και να είναι αποτελεσματικοί στη δουλειά τους. Γι αυτό από σήμερα, πρόσθεσε ο νέος υπουργός, θα ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια. Ζήτησε επίσης την αρωγή όλων, αναγνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι εύκολο.

Εξάλλου, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε, ότι νοιώθει ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του, σε μια δύσκολη συγκυρία όπου η νέα κυβέρνηση έχει επωμιστεί το βάρος της δύσκολης μετάβασης της χώρας στη σταθερότητα.

«Την περίοδο που διανύουμε χρειάζεται όλοι να τρέξουμε γιατί εμείς πρέπει να διαμορφώσουμε το μέλλον για τους νέους ανθρώπους αντιμετωπίζοντας πολλές παθογένειες και αδυναμίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος», δήλωσε ο νέος υπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς βρισκόμαστε εδώ ως υπηρέτες της νέας γενιάς και μιας Ελλάδας που πρέπει να αναπτυχθεί και ενός οράματος, ότι αυτή η χώρα πρέπει να βγει γρήγορα από αυτή την κρίση που τη μαστίζει».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε επίσης, ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης γιατί είναι συνυφασμένη με την ελληνική σημαία και, ότι η ελληνόκτητος ναυτιλία και η ελληνική ναυτιλία είναι αυτή που μας δίνει πολιτική πρωτοκαθεδρία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο νησιωτικός χώρος είπε ότι αποτελεί την κοιτίδα του πολιτισμού και οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε να τον ενισχύσουμε και να τον κάνουμε παραγωγικό, αναπτύσσοντας την τουριστική ανάπτυξη.

Ο υπουργός τόνισε επίσης, ότι βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει σήμερα είναι μια πρόσκληση και πως η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει μπροστά στοιχήματα αναπτυξιακά για το μέλλον των λιμένων για τις μεγάλες επενδύσεις που πρέπει να έρθουν έτσι ώστε το κάθε λιμάνι να γίνεται πόλος ανάπτυξης για κάθε περιοχή της χώρας.

«Οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται, σημασία έχει να αφήνουν κάτι που να μπορεί να πατήσει ο επόμενος για να πάει λίγο παραπάνω και εμείς θέλουμε να πάμε την Ελλάδα ψηλότερα», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κλείνοντας την ομιλία του.

«Αναλαμβάνεις σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα», τόνισε ο απερχόμενος υπουργός Κωστής Μουσουρούλης και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τη μοναδική δυνατότητα και ευκαιρία που του έδωσε, προκειμένου ως Έλληνας και ως νησιώτης να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι για να ξεφύγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει.

Ευχαρίστησε τους στενούς του συνεργάτες και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του υπουργείου το χαρακτήρισε ως βάση αισιοδοξίας για το μέλλον.

Για τα λιμάνια ανέφερε, ότι το υπουργείο χάραξε στρατηγικό σχεδιασμό, ότι μπήκαν οι βάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις ωστόσο πρόσθεσε, πως θα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά.

Για τα νησιά είπε, ότι μπήκε ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που λέμε νησιωτική πολιτική, με τη θέσπιση της ρήτρας νησιωτικότητας, δηλαδή της υποχρέωσης όταν σχεδιάζονται πολιτικές να μετρώνται οι επιπτώσεις στα νησιά.

Αναφερόμενος στην ακτοπλοΐα τη χαρακτήρισε γέφυρα ζωής με τα νησιά και ότι είναι ένας τομέας που θα απασχολήσει πολύ τη νέα ηγεσία του υπουργείου.

«Να είμαστε όλοι ενωμένοι και η ναυτεργασία και η πλοιοκτησία καθώς έχουμε αποδείξει ως Έλληνες ότι στις δύσκολες στιγμές δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» τόνισε ο Κωστής Μουσουρούλης και ζήτησε τη στήριξη των υπηρεσιών του υπουργείου προς τη νέα ηγεσία.

miltiadis 6 miltiadis 5 miltiadis 4 miltiadis

αφήστε ένα σχόλιο


3 − = δυο