ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟ@ΤΑΝΑ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για την περίπτωση που δεν πάρει αυτοδυναμία και αν αναγκαστεί να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, που επιμείνουν σε πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων, θα προτιμούσαμε να είμαστε στην αντιπολίτευση, δηλώνει σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo» ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βαρουφάκης.
«Είμαστε ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, αλλά οι θέσεις μας είναι λογικές» σημειώνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως με βάση αυτές τις θέσεις θα διαπραγματευτεί με την Ευρώπη.

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν η Ευρώπη δεν αποδεχθεί την πολιτική του κόμματός του, δείξει στην Ελλάδα την έξοδο και η χώρα αναγκαστεί να επιστρέψει στη δραχμή, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Αν το κάνει αυτό η Ευρώπη, θα σημαίνει πως υπάρχει μια ισχνή δημοκρατία. Αν στο κρατίδιο του Τέξας, όπου ζω τα τελευταία τρία χρόνια, είχε μια διαφορετική αντιμετώπιση από την κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν σημαίνει ότι η Ουάσινγκτον θα έβγαζε το Τέξας εκτός ΗΠΑ.

Αν, λοιπόν, η Ευρώπη δεν επιθυμεί να κάνει μαζί μας έναν λογικό διάλογο και εμμείνει στη θέση της ότι δεν υπάρχει καταστροφή (σσ.στην Ελλάδα), τότε αυτοί θα είναι, που θα ευθύνονται για τη διάλυσή της, όπως το έχουν κάνει δύο φορές τα τελευταία 100 χρόνια. Δεν θα φέρουμε εμείς την ευθύνη».

dexiextrem

αφήστε ένα σχόλιο


7 − τέσσερα =