ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ο ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Το σχέδιο Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη κατήγγειλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας πως με τις κινήσεις του ο Τούρκος πρόεδρος «σαφέστατα παίζει με τη φωτιά και προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις, όχι μόνο από Ελλάδα αλλά από όλους τους «παίκτες» του διεθνούς συστήματος».
Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως το μόνο που καταφέρνει με τέτοιες ενέργειες ο Ταγίπ Ερντογάν είναι να απομονωθεί περαιτέρω καθώς ο «νέο-οθωμανικός επεκτατισμός» καταδικάζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

«Οι ενέργειες αυτές δείχνουν μάλλον απομόνωση», σχολίασε ο κ. Βαρβιτσιώτης για να προσθέσει: «Δεν βλέπω πως είναι επιτυχημένες». Παράλληλα, ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε εγρήγορση και δεν εφησυχάζει, επισημαίνοντας ότι στην επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος.

«Είμαστε σε εγρήγορση», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «κάνουμε τις διπλωματικές κινήσεις που πρέπει για να υπάρξει διεθνοποίηση του ζητήματος, ομόθυμη καταδίκη και για τη διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή. Με αυτές τις αρχές πολιτευόμαστε».

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ + 6 =