ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Κ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ! ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΈΞΤΡΑ ΕΦΑΠΑΞ ΩΣ 40.000 ΣΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

[Μετά σου λέει ο άλλος “δεν έκανε τίποτα ο Καραμανλής”… τι να κάνει ρε στόκε όταν τους έβαλε ένα στοιχειώδες πλαφόν στα εφάπαξ και το δικαστήριο το έκρινε αντισυνταγματικό… εδώ τώρα που είμαστε με την πλάτη στον τοίχο τα δικαστήρια ακυρώνουν προσπάθειες μείωσεις εξόδων και θα είχαν αφήσει τότε να γίνουν περικοπές ή απολύσεις;]

Αναδρομικές αυξήσεις στα εφάπαξ που φτάνουν ως και 38.000 ευρώ παίρνουν πολλοί ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτήθηκαν από τα ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών πριν από την εφαρμογή των μειώσεων που επιβλήθηκαν με το Μνημόνιο.

Οι αναδρομικές αυτές αυξήσεις απορρέουν από την εκτέλεση σωρείας δικαστικών αποφάσεων και έχουν να κάνουν με την άρση του πλαφόν που είχε επιβληθεί στα εφάπαξ των ΔΕΚΟ και των τραπεζών και κρίθηκε αντισυνταγματικό το 2008.

Η αντισυνταγματικότητα της σχετικής διάταξης όμως δεν είχε γενική εφαρμογή, αλλά μόνο σε όσους είχαν ασκήσει ή ασκούν ακόμη και σήμερα προσφυγές στα δικαστήρια, διεκδικώντας αναδρομικά την επιπλέον διαφορά που προκύπτει από τον επανυπολογισμό του εφάπαξ χωρίς πλαφόν.

Οι διαφορές

Εκατοντάδες από τις αποφάσεις αυτές υλοποιούνται μέσα στο τρέχον έτος και οι συνταξιούχοι που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια λαμβάνουν διαφορές που μπορεί να ξεκινούν από 500 ευρώ και να φτάνουν ακόμη και στα 38.000 ευρώ.

Τα μεγαλύτερα αναδρομικά ποσά καταβάλλονται σε συνταξιούχους της πρώην Εμπορικής Τράπεζας ενώ έχουν βγει και πολλές αποφάσεις για συνταξιούχους προερχόμενους από άλλες ΔΕΚΟ όπως για παράδειγμα η ΔΕΗ.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

αφήστε ένα σχόλιο


6 + τέσσερα =