ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΎΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ? ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΟΣ ΦΟΝΙΑΣ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δράστης διπλής δολοφονίας ήταν στο Πακιστάν ο νεαρός άνδρας που δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο στην παραλία του Αλμυρού στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Ο νεαρός Πακιστανός, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του anatolh.comπου βρέθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στον καλαμιώνα του Αλμυρού, με κομμένο λαιμό και αυτιά και χτυπημένος με σφυρί στο κεφάλι, κατηγορούνταν για διπλή δολοφονία στην πατρίδα του.

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος στον Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με τον συμπατριώτη του που μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες, ήταν φιλήσυχος και χωρίς να έχει δημιουργήσει προβλήματα, στο Πακιστάν ήταν μέλος σε εγκληματική ομάδα εκβιαστών που πουλούσε προστασία.

Τον Ιούλιο του 2014 ήταν μέλος της οργάνωσης και πυροβόλησε στο κεφάλι ένα νεαρό ομοεθνή του, γιο εύπορου επιχειρηματία του Πακιστάν, που εργαζόταν στις επιχειρήσεις του πατέρα του.

Την ώρα του εγκλήματος υπήρχαν περίπου 10 μάρτυρες με αποτέλεσμα να είναι επικηρυγμένος φονιάς. Σκότωσε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, γιατί η οικογένεια του νεαρού θύματος αρνήθηκε να πληρώσει την ομάδα εκβιαστών που ζητούσε χρήματα – περίπου 10.000 ευρώ- για να μην κάψει τις επιχειρήσεις της.

Ο δράστης, ωστόσο, κατάφερε το 2014 να διαφύγει από το Πακιστάν, με αποτέλεσμα, να λέγεται πως η Ιντερπόλ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης και «ερυθρά αγγελία» σε βάρος του, η οποία ανέφερε ότι ο δράστης «πιθανόν να βρεθεί στην Ελλάδα».

Έτσι και έγινε. Ο νεκρός του Αλμυρού το 2020 είχε εντοπιστεί από τις ελληνικές Αρχές τον Ιούνιο του 2016 στην περιοχή της Θήβας και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να του χορηγηθεί άσυλο, αλλά υπήρξαν προβλήματα με τη γλώσσα της δικογραφίας. Ο νεαρός πακιστανός προσέφυγε μέχρι και στον Άρειο Πάγο, που έκρινε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί διότι κινδυνεύει στη χώρα του με θάνατο. Παράλληλα και απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής για τους Πρόσφυγες ανέφερε πως κινδυνεύει στη χώρα του.

Τον αναζητούσαν οι οικογένειες των θυμάτων

Κι ενώ εκείνος έμενε στην Ελλάδα ξεκίνησε μία αναζήτηση από το περιβάλλον των θυμάτων του στο Πακιστάν. Μάλιστα λέγεται πως ζητούσαν την καταδίκη του με την έκδοση του στο Πακιστάν και πως οι συγγενείς των θυμάτων ισχυριζόταν πως ο νεαρός που ζούσε πλέον στην Ελλάδα, συνέχιζε να είναι μέλος της ίδιας οργάνωσης εκβιαστών.

Υπήρχε η πληροφορία πως τηλεφωνούσε στο Πακιστάν και έκανε εκβιασμούς, είτε για χρήματα, είτε για την σιωπή της οικογένειας των νεκρών, ώστε να κλείσει σιωπηλά το θέμα. Οι τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε φαίνεται πως είχαν καταγραφεί και από την αστυνομία στο Πακιστάν.

Η υπόθεση έκλεισε με την δολοφονία του στον Αλμυρό, ωστόσο, ο δολοφόνος του είναι ασύλληπτος.

 

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα + 6 =