ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ορκίζεται σήμερα το νέο κυβερνητικό σχήμα

Έγραφαν κι έσβηναν ονόματα μέχρι αργά χθες τα μεσάνυχτα στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα να τηλεφωνεί ο ίδιος στους νέους υπουργούς της κυβέρνησης που θα ανακοινωθούν και θα ορκιστούν σήμερα.

Μέχρι αργά χθες βράδυ, ο πρωθυπουργός βρισκόταν στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου και οι δυαδικές-διερευνητικές συζητήσεις με στελέχη αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαδέχονταν η μία την άλλη και οι πληροφορίες έβγαιναν με το σταγονόμετρο.

Τα ονόματα που έχουν κλειδώσει

Το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη ακούγεται όλο και πιο έντονα για τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Πολλά τα σενάρια για το υπουργείο Οικονομικών με το όνομα του Γιάννη Βαρουφάκη να είναι ανάμεσα σ’ αυτά που ακούγονται, ενώ ο Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να αναλάβει το υπερυπουργείο Ανάπτυξης στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα.

Για το υπερυπουργείο Εσωτερικών, που θα περιλαμβάνει και το υπουργείο Δημοσίας Τάξης προορίζεται ο κ. Πάνος Σκουρλέτης. Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ενδέχεται να αναλάβει το ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο που ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Σε ό,τι αφορά τον εξ απορρήτων σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον Νίκο Παππά, αναμένεται να ορκιστεί υπουργός Επικρατείας με αυξημένες αρμοδιότητες.

Καλά ενημερωμένες πηγές του iefimerida.gr διαβεβαίωναν πως για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών για Ευρωπαικές υποθέσεις προορίζεται ο βουλευτής της Β’ Αθήνας και πρώην ευρωβουλευτής κ. Νίκος Χουντής, ενώ ερωτηματικό παραμένει ποιος τελικά θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού εξωτερικών, και ποια θα είναι τα καθήκοντα τόσο της Νάντιας Βαλαβάνη αλλά και του Κώστα Ήσυχου.

Η παρουσία της Αριστερής Πλατφόρμας στο υπουργικό συμβούλιο

Στο κυβερνητικό σχήμα, θα είναι έντονη η παρουσία της Πλατφόρμας καθώς και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης οδεύει προς το υπερυπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας ενώ πολλοί μιλούν με βεβαιότητα και για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Στρατούλη. Επιπλέον, το πρόσωπο –έκπληξη του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η πανεπιστημιακός από τις ΗΠΑ κ. Ράνια Αντωνοπούλου αναλαμβάνει μάλλον θέση υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας.

Ακόμη, δεν αποκλείεται η αξιοποίηση του κ. Κωνσταντίνου Τσουκαλά ή του Αριστείδη Μπαλτά στο υπουργείο Πολιτισμού. Για το υπουργείο Υγείας ισχυρή υποψηφιότητα θέτει ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Τέλος, καλά ενημερωμένες πηγές θέλουν την τοποθέτηση του κ. Νίκου Ξυδάκη στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και τον κ. Νίκο Βούτση στη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Τα προεδρικά διατάγματα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιάρθρωση της δομής του υπουργικού συμβουλίου καθώς πρόθεσή του είναι να συμπτύξει τα 19 υπουργεία που υπάρχουν σήμερα σε 11.parapolitika

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα × = 8