Αυξάνεται από αύριο η τιμή της βενζίνης: Τα προβλήματα που δημιουργούνται από το άδειο ρεζερβουάρ

Ανοδικά αναμένονται να κινηθούν αυτή την εβδομάδα οι τιμές των καυσίμων σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργο Ασμάτογλου. «Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν ξαναρχίσει την ανηφόρα, από τα 107 δολάρια σήμερα τρέχει στα 112 δολάρια το βαρέλι. Περιμένουμε από αύριο μικρή αύξηση στο δυιλισμένο προϊόν» είπε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Ασμάτογλου περιέγραψε την κατάσταση στην οποία φθάνουν τα αυτοκίνητα στο πρατήριό του, άδεια από βενζίνη. «Το 80% των οδηγών είναι στα όρια. Το ρεζερβουάρ είναι άδειο, δεν κουνιέται η βελόνα και νομίζει ο άλλος ότι δεν του έβαλες και βενζίνη.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα και με την θέρμανση στα σπίτια. «το 80% των δεξαμενών πετρελαίου θέρμανσης στα σπίτια είναι άδειες. Υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσκολία στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή εδώ και πολύ καιρό. Χθες με τον χιονιά ο κόσμος έπαιρνε πετρέλαιο με τα μπετονάκια για να ζεσταθεί, δοχείο, δοχείο, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Και στις πολυκατοικίες υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, από τους 10 ενοίκους οι 3 θα βάλουν θέρμανση» επισήμανε.

Τα προβλήματα με το άδειο ρεζερβουάρ

Το άδειο ρεζερβουάρ κάνει πολύ κακό στο όχημα αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μπουζούκος, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων.

«Είναι ό,τι χειρότερο να αφήνεις το ρεζερβουάρ άδειο, με λαμπάκι. Η αντλία κολυμπάει στη βενζίνη. Όταν έχουμε το ρεζερβουάρ μας κάτω από τη μέση η αντλία είναι στον αέρα, άρα δεν ψύχεται, άρα έχουμε πολλές πιθανότητες να καεί. Όσο καλό καύσιμο και να βάζουμε το ντεπόζιτο θα τραβήξει σκουπίδια, τα τραβάει αντλία και δημιουργούνται ζημιές. Δεν γλιτώνει κάτι αν το έχουμε στο λαμπάκι. Είτε είσαι με λαμπάκι, είτε πάνω από τη μέση, το ίδιο θα κάψουμε. Είναι θέμα ασφάλειας» ανέφερε.

αφήστε ένα σχόλιο


2 × = δεκατέσσερα