“ΑΥΛΑΙΑ” ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία με την έναρξη της διαβούλευσης για το υπό διαμόρφωση κυβερνητικό πρόγραμμα της Συγγρού.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρμόδιο για το πρόγραμμα αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη στα γραφεία του κόμματος στις 11 το πρωί.

Η επιλογή της ημέρας δεν είναι καθόλου τυχαία, με το γαλάζιο επιτελείο να επιχειρεί να προλάβει το αναπτυξιακό «μανιφέστο» του Αλέξη Τσίπρα από το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο είναι προγραμματισμένο για σήμερα το βράδυ. Εξάλλου, στη ΝΔ συνεχίζουν να εγκαλούν τον πρωθυπουργό για την επιλογή του μουσείου για μία πολιτική εκδήλωση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μετέφερε το Ζάππειο στην Ακρόπολη για να κερδίσει λίγη αίγλη». Ο υπεύθυνος του τομέα πολιτισμού της ΝΔ, κ. Γκιουλέκας έκανε λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο, τονίζοντας ότι το Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρεται για αμιγώς πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις

Παράλληλα, στη ΝΔ μέσα από ανοιχτές διαδικασίες όσμωσης με την κοινωνία για την κατάρτιση του προγράμματος επιχειρούν να υπογραμμίσουν ότι στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι μονάχα η καθημερινή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, αλλά η προετοιμασία για την επιστροφή στο «γκουβέρνο».

Στόχος είναι το πλήρες πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο θα πλασαριστεί ως αντίβαρο της μονοδιάστατης φοροεισπρακτικής και υφεσιακής πολιτικής που ακολουθεί το Μαξίμου, να είναι έτοιμο προς επίσημη παρουσίαση με φόντο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι βασικοί άξονες που θα παραθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βασίζονται στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει εντός και εκτός συνόρων για διαφορετικό μείγμα πολιτικής με μείωση των προβλέψεων για πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% και ρυθμούς ανάπτυξης 4%.

Προβληματισμός για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Την ίδια ώρα πάντως προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και συγκεκριμένα το ενδεχόμενο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό. Και τούτο, διότι μετά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη Ντόρα Μπακογιάννη με τη σειρά του και ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρενέβη για το θέμα, ερχόμενος σε αντίθεση με την προωθούμενη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη που τάσσεται επί της αρχής κατά της απευθείας εκλογής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται σύμφωνα με πληροφορίες και οι «καραμανλικοί» της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που έχει προκαλέσει “πονοκέφαλο” στη Συγγρού.

αφήστε ένα σχόλιο


× 1 = οκτώ