ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με…κινητοποιήσεις αρχίζει η σχολική χρονιά: Θερμός αναμένεται ο Σεπτέμβριος στα σχολεία. ​Μετ’ εμποδίων θα αρχίζει όπως όλα δείχνουν η νέα σχολική χρονιά καθώς οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν με απεργίες και να κατέβουν στους δρόμους αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα, στις μετατάξεις συναδέλφων τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο λύκειο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών για να οργανώσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ), στις οποίες θα αποφασιστεί εάν θα υλοποιηθεί η απόφαση που ελήφθη στο συνέδριο του περασμένου Ιουλίου για απεργία διαρκείας τον Σεπτέμβριο.

Οι διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών αρχίζουν από αυτή την εβδομάδα με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας από την Τετάρτη ώς την Παρασκευή στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τις μετατάξεις των καθηγητών.

Πηγή: Τα Νέα

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα + 8 =