Από το «ωσαννά» στο «άρον άρον σταύρωσον αυτόν»

Μαζευτείτε λιγάκι και μιλάω πάντα γι αυτούς που κάνουν απαράδεκτα και υβριστικά σχόλια, μαζευτείτε αυτή η Θεομηνία δεν είχε ξαναγίνει στην Αττική και τουλάχιστον όχι στην Γλυφάδα. Η κριτική μπορεί και πρέπει να γίνεται με γνώμονα πάντα την καλυτέρευση και όχι την αηδιαστική συμπεριφορά ορισμένων που για αυτούς χόμπι τους είναι το μπινελίκι και το κρέμασμα.

Κάπου ώπα

Σαφέστατα ο δήμος της Γλυφάδας είχε ενημερωθεί για την  χιονόπτωση που θα επικρατούσε όμως χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τίποτα κανείς δεν περίμενε ένα τέτοιο σπάνιο φαινόμενο που πολλοί το χαρακτήρισαν χιονολαίλαπα και είχε σαν αποτέλεσμα να παραλύσει ολόκληρη η Αττική.

Ας  λάβουμε υπόψη ότι είχαν γίνει οι απαραίτητες ανακοινώσεις από την Περιφέρεια και τον δήμο Γλυφάδας για τις άσκοπες μετακινήσεις  του πληθυσμού με όλο τον μηχανισμό που διέθετε  η δημοτική αρχή της Γλυφάδας να βρίσκεται στους  δρόμους από το προηγούμενο βράδυ.

Ας ληφθεί υπόψη ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα που διαθέτει ο δήμος άνοιγαν έναν δρόμο κι ως που να φύγουν αυτομάτως έκλεινε πάλι. Θα πρέπει επίσης κάποια στιγμή σαν υπεύθυνοι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούνται και όχι να τριγυρίζουμε άσκοπα με τα αυτοκίνητα μας να πάμε στις παραλίες η στο βουνό να παίξουμε με το χιόνι με συνέπεια το μποτιλιάρισμα σε ορισμένους δρόμους και τα αυτοκίνητα χωρίς ειδικά λάστιχα και αλυσίδες, να χορεύουν πάνω στην άσφαλτο.

Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η φύση εκδικείται. Προφανώς κι αυτοί που επέστρεφαν από την δουλειά τους εγκλωβίστηκαν μέσα σε όλο αυτό το μποτιλιάρισμα από πού να περάσει το γκρειντερ με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν και οι δρόμοι στην Άνω Γλυφάδα να γίνονται απροσπέλαστοι.

Και για να πάμε στην ταμπακιέρα ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και η δημοτική αρχή ήταν στους δρόμους από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη ημέρα επικεφαλής πάνω στην αλατιέρα, αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι ακόμη κι αν πιστεύεις ότι έχεις πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα με το μηχανισμό που διαθέτεις μέσα σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες μετά από μια τέτοια χιονολαίλαπα ακόμη και το Θεό μπάρμπα να έχεις  κινδυνεύεις να βρεθείς απροετοίμαστος.

Ας λάβουμε υπόψη μας ότι η Αττική ακόμη και σήμερα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πολλοί δρόμοι ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας έκλεισαν, ακόμα και η πολυδιαφημισμένη Αττική οδός που θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους δρόμους έκλεισε με συνέπεια πολλοί πολίτες να εγκλωβιστούν κι αυτό δεν το αναφέρω ως δικαιολογία αλλά ήταν τόσο πολύ το χιόνι που όλος ο κρατικός μηχανισμός βρέθηκε ανήμπορος να αντιδράσει.

Ας μην μεμψιμοιρούμε από την ζεστασιά του τζακιού μας για να έχουμε να λέμε κάτι. Σαφώς και υπήρξε ταλαιπωρία, δικαιολογημένα ως ένα σημείο τα παράπονα, πιθανότατα να μην έγινε  καλή εκτίμηση όσων μας περίμεναν, πιθανόν και λάθη, αλλά το ότι η δημοτική αρχή δεν είχε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και ο δήμαρχος της μπροστάρης και όλοι οι εργαζόμενοι στους δρόμους για να βοηθήσουν είναι κουβέντες καφενείου.

Αναλογιστήκαμε μήπως την έκταση της Γλυφάδας και αν είναι δυνατόν με τα μέσα που διαθέτει η δημοτική αρχή να καθαρίσουν τα μηχανήματα όλους τους κεντρικούς δρόμους και το χιόνι να πέφτει ακατάπαυστα και να υποχρεώνεσαι φτου και  πάλι από την αρχή.   Από την μια καθαρίζεις τους κεντρικούς δρόμους κι από την άλλη διαμαρτυρόμαστε για τα στενά μα είναι δυνατόν.

Αναλογιστήκαμε πόσες ώρες είναι άυπνοι μέσα στο κρύο και στο χιόνι ο δήμαρχος και οι εργαζόμενοι? Η κριτική καλή η κακή είναι ωφέλιμη μέχρις εδώ το πάμε καλά η επαίσχυντη όμως κριτική με απαράδεκτους σχολιασμούς όπως είδα από ορισμένους τέτοιες ώρες είναι φαρμάκι και αδικία για το “ξύλο που τρώει στο διαδίκτυο ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου” αλλά και οι εργαζόμενοι που έκαναν όπως είπα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν αλλά ως γνωστό η φύση δεν τιθασεύεται.

Ας το πάρουμε κάποτε χαμπάρι.  Όσοι νομίζουν ότι με την επαίσχυντη κριτική και τους σχολιασμούς εκτονώνονται ας συνεχίσουν να το κάνουν το μόνο που καταφέρνουν είναι να δείχνουν την ποιότητα τους. Αν υπάρχουν ευθύνες φυσικά και θα αποδοθούν γι αυτό δεν χωράει καμία κουβέντα, καμία αμφισβήτηση για όσους ξέρουν τι εστί Γιώργος Παπανικολάου. Ευθύνη όμως έχουμε και εμείς σαν πολίτες να ακολουθούμε τις ανακοινώσεις της πολιτείας, να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις να είμαστε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και αν μας τύχει ας ρίξουμε καμιά φτυαριά να καθαρίσουμε το πεζοδρόμιο μας και να μην ζητάμε τα ρέστα όπως είδα κάποιον να αποτρέπει με φωνές μια κυρία γιατί παρκάρισε έξω από το σπίτι του για να μπορέσει να φύγει να φθάσει στο σπίτι της.

Μην εναντιώνεστε αυτοί είμαστε. Για όλα πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς. Ας δείξουμε λίγη υπομονή κι ας καταλάβουμε ότι αυτή τη θεομηνία ήταν αδύνατον να την παλέψει κανείς. Και εδώ θα ήθελα να αναφερθώ στον παροξυσμό κάποιων ανθρώπων που ξερνούν χολή προφανώς για να εκτονωθούν. Να θυμίσω τι έγινε πρόπερσι όταν για ευνόητους λόγους τόλμησε ο δήμαρχος και έβαλε μάσκα στον Αγ. Βασίλη. Τι σχόλια δέχτηκε αυτός ο άξιος δήμαρχος. Ακόμη ύβρεις, απειλές μέχρι και κατάρες και άλλα τραγικά που δεν μου επιτρέπετε να τα αναφέρω, πολλοί θα το θυμούνται. Να σας πω μόνον τούτο για να δείτε που φθάνει ο ανθρώπινη ηλιθιότητα. Τότε βρήκανε την ευκαιρία πολλά ψευτοπροφίλ και άλλοι «διαμένοντες» στην Γερμανία, στο Μέξικο, στον Καναδά να αφήνουν απαράδεκτα σχόλια που για κανέναν λόγο δεν θέλω να σχολιάσω.

Ας μην ξεχνάμε την τεράστια προσφορά του δημάρχου μας. Αλλά για να λέμε και αλήθειες είμαστε ένας λαός που από την μια εξυψώνουμε και από την άλλη πετροβολούμε, χλευάζουμε, σταυρώνουμε.

Ας σταματήσουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν πήραν καρέκλα η που την αποχωρίστηκαν ολοκληρώνοντας την θητεία τους να βγάζουν χολή. Την καρέκλα δεν την έφερε κανείς από το σπίτι του και δεν είναι ιδιοκτησία του. Ας το πάρουν χαμπάρι κι ας πάψουν όλοι αυτοί που μέχρι χθες έπιναν νερό στο όνομα του σήμερα που έτυχε η στραβή να κρυφογελάνε, να χαίρονται και να βγάζουν χολή. Ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι για φόρτωμα και απευθείας για τον ΧΥΤΑ στην Φυλής.

Και η αντιπολίτευση που κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν παιχνίδι ας μαζευτούν. Ας καθαρίσουν την τσίμπλα από το μυαλό τους, εξάλλου τα  χαΐρια τους τα είδαμε τόσα χρόνια. Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές για να δούμε αν όλα τα στενά της Γλυφάδας που είναι κάποιες χιλιάδες χλμ μπορούν να καθαριστούν μέσα σε λίγες ώρες, όταν το ζητάμε. Άνθρωποι και μηχανήματα ημέρα και νύχτα στους δρόμους. Ας δείξουμε και λίγη επιείκεια στους εργαζόμενους που παλεύουν μέσα σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες. Ας μην μας διαφεύγει άνθρωποι είναι και αυτοί.

Και επιτέλους ας αναλογιστούμε την τεράστια προσφορά του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου σε αυτήν την πόλη.

Όχι κρεμάλα για το τίποτα.

αφήστε ένα σχόλιο


5 − = τρία