ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΑΘΩΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τον μπελά του κόντεψε να βρει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, επειδή εφάρμοσε το νόμο και προχώρησε στην παράταση συμβάσεων τρίμηνης διάρκειας στην πολιτική προστασία του Δήμου! Τελικά, φυσικά δεν βρέθηκε να έχει γίνει κανένα απολύτως παράπτωμα.Ειδικότερα, προ μηνών έγινε ανώνυμη καταγγελία (από τους …«γνωστούς-αγνώστους» της περιοχής) ότι ο Γιώργος Παπανικολάου δεν εφάρμοσε σωστά το νόμο, ότι κακώς υπέγραψε την ανανέωση ορισμένων συμβάσεων και πως έπρεπε να του επιβληθεί ποινή. Τι είχε προηγηθεί; Ο Δήμαρχος της Γλυφάδας είχε εφαρμόσει το νόμο και τις εγκυκλίους του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα το άρθρο 16 του ν. 4429/2016, εκδίδοντας διαπιστωτική πράξη, με την οποία διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη παράταση των τρίμηνης διάρκειας συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου 68 ατόμων στο Δήμο Γλυφάδας, που όπως προαναφέραμε εργάζονταν στον τομέα της πολιτικής προστασίας, μια υπηρεσία που συνδέεται άμεσα με την καθαριότητα του Δήμου.

Με τη νομοθετική αυτή διάταξη, προβλέφθηκε η δυνατότητα παράτασης συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου προσώπων απασχολούμενων υπό ευρεία έννοια στον τομέα της καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης. Έτσι λοιπόν έγινε και στο Δήμο Γλυφάδας.

Μετά την ανώνυμη καταγγελία, ξεκίνησε ο πειθαρχικός έλεγχος – και αφού στο μεταξύ ορισμένα τοπικά στα νότια προάστια υβριστικά blogs διέσυραν και διαπόμπευσαν τον Δήμαρχο, παίρνοντας την καταδίκη του περίπου ως δεδομένη. Το iglyfada είχε ενημερώσει, βέβαια, έγκαιρα για τα φαινόμενα αυτά.

«Αθώος» απεφάνθη το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κρίνοντας ότι ο Παπανικολάου εκπλήρωσε νομιμότατα τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και ότι ουδέν το μεμπτό συνέβη.

 

αφήστε ένα σχόλιο


9 − = τρία