ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΧΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΚΚΟΡΗ

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,

την οποία δολίως κακοποίησε, ο δήμαρχος της Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης, στις 5 Μαρτίου 2014, (δηλαδή αμέσως την επόμενη ημέρα από την «ΑΘΩΩΣΗ του», για τις πράξεις: της « ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ…» και της «ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ…» σε μια δίκη που διεξήχθη, χωρίς να καταθέσει ο μηνυτής, αλλά ούτε καν έστω και ένας μάρτυρας κατηγορίας, με συνήγορό του τον μεγαλοδικηγόρο Αλέξη Κούγια, έδωσε συνέντευξη τύπου, θριαμβολογώντας για τις «επιτυχίες και τα «έργα του».

Μεταξύ των όσων είπε, αναφέρθηκε ονομαστικά και στο πρόσωπό μου.

Όπως κάνει πάντα, έτσι κι εδώ, «ανακάτεψε» συγκεκριμένα γεγονότα, με χοντροειδέστατες ανακρίβειες βγαλμένες από την φαντασία του, προκειμένου να στοιχειοθετήσει «δήθεν» αδικήματα που τον εξυπηρετούν και τον βολεύουν προεκλογικά, αφού γνωρίζει ότι είναι στις προθέσεις μου, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να θέσω υποψηφιότητα, σε αντίπαλο απ αυτόν συνδυασμό.

Για τον Κώστα Κόκκορη, θα μπορούσα να γράψω ογκωδέστατο βιβλίο, συμπεριλαμβάνοντας σ’ αυτό τις κατά καιρούς βλαχο – κουτοπονηριές του, που έχει εκστομίσει με τον ακατάσχετο και «χειμαρρώδη» λόγο του, που ποτέ δεν βάζει τελεία, πόσο μάλλον, ούτε άνω τελεία για να αναπνεύσει, γι’ αυτό όταν δώσει ο θεός και ολοκληρώνει αυτά που λέει, δεν θυμάται κανείς τι είπε, ούτε καν και ο ίδιος. Είναι από τους πιο πιστούς οπαδούς της σχολής: «Λέω πολλά, για να τους μπερδέψω, και να μην καταλάβουν τίποτα».

Προσωπικά δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από τον αχάριστο, αλαζόνα και αδίστακτο μυθοπλάστη, Κώστα Κόκκορη, ο οποίος μέσα στον πανικό του, από το επερχόμενο πολιτικό του τέλος, αλλά και από τις σοβαρές δικογραφίες που είναι σε εξέλιξη, ποντάρει στη άγνοια και στην ελλειπή πληροφόρηση των πολιτών, για τα δημοτικά δρώμενα λέγοντας «ό,τι του κατέβει». Η αγωνία που τον διακατέχει είναι ολοφάνερη, αφού βλέπει να τον έχουν «σιχτιρίσει» και να έχουν, ήδη, φύγει από την παράταξή του οκτώ (8) Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ καθημερινά του γυρίζουν την πλάτη όλο και πιο πολλοί ανώνυμοι και επώνυμοι τέως υποστηρικτές του, όπως και ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Γλυφάδας, κ.κ. ΠΑΥΛΟΣ, στον οποίον ο ΚΟΚΚΟΡΗΣ, όπως γράφτηκε στον Τοπικό Τύπο, του είχε υποσχεθεί, ότι θα του παραχωρήσει το Παλαιό Δημαρχείο, για γραφεία της Μητρόπολης Γλυφάδας. Γι’ αυτό άλλωστε και ο. Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, δεν παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Παλαιού Δημαρχείου, αλλά ούτε κι έστειλε κάποιον εκπρόσωπό του ή έστω έναν απλό ιερέα της Πόλης μας.

Πριν όμως αναφερθώ στα πραγματικά γεγονότα, που συνέβησαν την 04-03-2014 στο δικαστήριο, απευθύνομαι στον ίδιο των Κώστα Κόκκορη, τον οποίο και προκαλώ δημόσια, ότι στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι αναφέρω έστω και ένα ψέμα σε όσα θα αναφέρω παρακάτω, να μου υποβάλει μήνυση και ευχαρίστως να πάμε και στο αυτόφωρο, που είπε ότι δήθεν εξαφανίστηκα για να το αποφύγω. Είναι προφανές ότι κι εδώ, «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

25 ΚΑΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

1. Ο Κώστας Κόκκορης, το 1998, μετά από πέντε (5) χρόνια, προφανώς, πάρα πολύ σκληρής δουλειάς, όπου θα πρέπει να έχυσε ποτάμια τίμιο ιδρώτα, διοικώντας την ΕΘΕΛ (είναι η δημόσια επιχείρηση αστικών συγκοινωνιών), έχτισε ένα πολυώροφο κτίριο-μέγαρο απέναντι από το νεκροταφείο, (αυτό που στεγάζεται η ΕΥΔΑΠ), με συνολική επιφάνεια πάνω από 1050 τ.μ., παρότι η νόμιμη οικοδομική με αριθμό 207/1998 άδεια ήταν για 354 τ.μ.!!!

2. Το μέγαρο του Κώστα Κόκκορη, με την παράνομη πολεοδομική παράβαση των 700 τ.μ, περίπου, το εκμίσθωσε στο Δήμο Γλυφάδας το 1999 ο τότε νεοεκλεγμένος δήμαρχος, Στέλιος Λανδράκης, με παράνομη μεθόδευση και υψηλότατο μίσθωμα 2.100.000 δραχμές το μήνα . Κι επειδή «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», ο τότε δήμαρχος Στέλιος Λανδράκης, είναι σήμερα το ίδιο πρόσωπο που συν/διοικεί το Δήμο Γλυφάδας με τον τωρινό δήμαρχο Κώστα Κόκκορη! Είδατε κάτι συμπτώσεις που συμβαίνουν στο Δήμο μας;

3. Για τις αυθαίρετες επεκτάσεις αυτού κτιρίου – μεγάρου, αλλά και για την παράνομη και ζημιογόνα για το Δήμο Γλυφάδας ενοικίασή του, έγιναν καταγγελίες από την παράταξη του αείμνηστου Θόδωρου Σπονδυλίδη και η υπόθεση πήρε τον δρόμο των δικαστηρίων. Τότε, και προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα, ο Στέλιος Λανδράκης και ο Κώστας Κόκκορης, ακύρωσαν, άρον – άρον, τη μισθωτική σύμβαση. Δεν γνωρίζω, αν ο Κώστας Κόκκορης, επέστρεψε στο Δήμο Γλυφάδας, τα χρήματα που είχε λάβει ως εκμισθωτής του μεγάρου του, αφού ο Δήμος δεν το χρησιμοποίησε καθόλου !!!.

Λέγεται μάλιστα, ότι ο Στέλιος Λανδράκης, τότε, μίσθωσε για το Δήμο το κτήριο-μέγαρο του Κώστα Κόκκορη, ως ανταμοιβή, επειδή αυτός τον είχε βοηθήσει να κερδίσει στις Δημοτικές Εκλογές του έτους 1998. Έδώ ταιριάζει αυτό που λέει κι ο λαός μας: «βοήθα με να σε βοηθώ να ανεβούμε το βουνό».

Η περίπτωση αυτή, με διαφορετικό τρόπο, επαναλήφτηκε στις δημοτικές εκλογές του 2010, γι’ αυτό Κώστα Κόκκορη και Στέλιο Λανδράκη, τους βλέπω μαζί στο εδώλιο των κατηγορουμένων, σύμφωνα με την αριθ. 376/2013 Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, που παραγγέλλει την Εισαγγελέα Πρωτοδικών, να τους ασκήσει ποινική δίωξη για δωροδοκία κατά την εκλογή και δωροληψία κατά την εκλογή, αφού, σύμφωνα με την Διάταξη, ο Κώστας Κόκκορης, παρέδωσε πέντε προσωπικές του επιταγές των 100.000,00 ευρώ στον Στέλιο Λανδράκη και μια επιταγή των 500.000,00 ευρώ στον Οδυσσέα Παπαδόπουλο (απεβίωσε τον Νοέμβρη του 2011), ως ασφάλεια των όρων που υπέγραψαν οι τρεις τους στο από 07-11-2010 ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ, με σκοπό οι 2ος και 3ος εξ΄ αυτών να στηρίξουν τον Κώστα Κόκκορη στις επαναληπτικές εκλογές του 2010. Από την παραπάνω Διάταξη, προκύπτει ότι διαπράχτηκε ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ποινικό αδίκημα της παράβασης της ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, του άρθρου 114 §§ 1-2 του Π.Δ.351/2003.

[ Μηνυτής και σ αυτή την υπόθεση, είναι ο κ. Γιαννακόπουλος Αναστάσιος].

4. Ο Κώστας Κόκκορης, όταν ενοικίασε στο Δήμο Γλυφάδας το νεόδμητο μέγαρό του, για να ηλεκτροδοτηθεί το κτήριο, κατέθεσε στην ΔΕΗ επτά (7) υπεύθυνες δηλώσεις, υπογεγραμμένες από τον ίδιο, στις οποίες αναγράφονταν μηδέν (0) τετραγωνικά μέτρα προκειμένου να μην χρεώνονται Δημοτικά Τέλη και Δημοτικός Φόρος. Με βάση τις δηλώσεις αυτές, στους αντίστοιχους εκδιδόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν χρεωνόντουσαν Δημοτικά Τέλη και Δημοτικοί Φόροι, δεδομένου ότι οι Δήμοι για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν δεν καταβάλουν Δημοτικά Τέλη και Δημοτικούς Φόρους.

5. Όπως αναφέρθηκα παραπάνω, η μισθωτική σύμβαση ακυρώθηκε, άρον – άρον από τους Κώστα Κόκκορη και Στέλιο Λανδράκη. Είναι άγνωστο όμως, αν το χρονικό διάστημα, που ήταν νοικιασμένο το κτίριο του Κώστα Κόκκορη στο Δήμο Γλυφάδας, οι (7) λογαριασμοί της ΔΕΗ εκδίδονταν στο όνομα του Κώστα Κόκκορη ή στον Δήμο Γλυφάδας, όπως κανονικά έπρεπε να εκδίδονται.

6. Το μέγαρο του Κώστα Κόκκορη, το οποίο έμεινε για ένα χρονικό διάστημα ξενοίκιαστο, λόγω των δηλώσεών του, με μηδενικά τετραγωνικά μέτρα, συνέχισε παράνομα πλέον, να μην χρεώνεται Δημοτικά Τέλη και Δημοτικούς Φόρους και φυσικά ο Κώστας Κόκκορης και η σύζυγός του ως ιδιοκτήτης του ακινήτου τους, δεν πλήρωσαν στο Δήμο Γλυφάδας κανένα απολύτως χρηματικό ποσό. Αυτό έγινε γιατί ο Κώστας Κόκκορης είναι «ξεχασιάρης» και δεν πήγε στη ΔΕΗ να κάνει νέες δηλώσεις για το άνω των 1.000 τ.μ. μέγαρό του, ώστε να του χρεώνονται πλέον τα αντίστοιχα Δημοτικά Τέλη και Δημοτικοί φόροι. [κατά τα λοιπά, από το Δικαστήριο του Γ΄ Τριμ. Πλημ. Αθηνών, την 04-03-2014, αθωώθηκε, «πανηγυρικά» σύμφωνα με τις θριαμβολογίες του]. Αυτό είναι το Κράτος Δικαίου που ζούμε ! ! !, Και γι αυτό φτάσαμε σαν χώρα εδώ που φτάσαμε, επειδή κατά τον Πάγκαλο «τα φάγαμε μαζί».

7. Το Σεπτέμβρη του 2000, ο και «καταφερτζής» Κώστας Κόκκορης, ενοικίασε το μέγαρό του σε σίγουρο και καλοπληρωτή ενοικιαστή, την δημόσια ΕΥΔΑΠ, οι υπηρεσίες της οποίας, όλως περιέργως δεν πρόσεξαν, και ούτε «πήραν χαμπάρι», ότι το μέγαρο του Κώστα Κόκκορη που ενοικίασαν με υψηλότατο μίσθωμα (2.200.000 δρχ.), ήταν κατά τα 2/3 αυθαίρετο και παράνομο. Αυτό έγινε την ίδια εποχή που ο Κώστας Κόκκορης ήταν διευθύνων σύμβουλος, της επίσης δημόσιας ΕΘΕΛ. (προφανώς κι εδώ πρόκειται για τις περιβόητες τυχαίες βαθύ-πασοκικές συμπτώσεις).

8. Ο Κώστας Κόκκορης όταν μιλάει για τον εαυτόν του, κοκορεύεται ότι διαθέτει μνήμη ελέφαντα. Εν τούτοις όμως «ξανά-ξέχασε» να πάει στη ΔΕΗ να δηλώσει την πραγματική επιφάνεια του μεγάρου του, για να αρχίσουν επιτέλους να καταβάλλονται στο Δήμο Γλυφάδας τα αναλογούντα Δημοτικά Τέλη και οι Δημοτικοί Φόροι, με αποτέλεσμα, και οι επτά (7) λογαριασμοί της ΔΕΗ συνέχισαν να εκδίδονται στο ονοματεπώνυμό του. Ναι καλά διαβάζετε, οι λογαριασμοί δεν εκδίδονταν στο όνομα της ΕΥΔΑΠ, αλλά στο όνομα του Κώστα Κόκκορη, με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ δημοτικών τελών και φόρων, επί11,5 χρόνια έως και τον Νοέμβρη του 2011, όπου ο κ. Γιαννακόπουλος Αναστάσιος έκανε την σχετική ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

9. Ο λαλίστατος, αλλά επιλεκτικά «ξεχασιάρης» Κώστας Κόκκορης από το 2007 έως και το 2010 ήταν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Γλυφάδας και όπως αρέσκεται να λέει, έδινε μάχες για τα συμφέροντα των δημοτών. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στις τότε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα κατ’ επανάληψη, ήταν και οι αυξήσεις των Δημοτικών τελών, όπου συμμετείχε και ο «μαχητής» Κώστας Κόκκορης. Θέλει λοιπόν, να τον πιστέψουμε ότι μέσα στη φούρια «των μαχών του» που έδινε, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του, τι γίνεται με τα Δημοτικά Τέλη και τον Δημοτικό Φόρο του μεγάρου του; Είδατε, πόσο «ξεχασιάρης» είναι ; ; ;

10. Τον Γενάρη του 2011, που ο Κώστας Κόκκορης ανέλαβε Δήμαρχος, συνέχιζε να «ξεχνάει» ότι για το μέγαρό του, δεν καταβάλλονται στο Δήμο ούτε ένα ευρώ για Δημοτικά Τέλη και Δημοτικούς Φόρους. Ναι, ναι, ναι, συνδημότες, είναι ο ίδιος άνθρωπος που προεκλογικά μας έλεγε, ότι αν τον εκλέγαμε δήμαρχό μας, θα σεβόταν και το τελευταίο ευρώ του Δημότη!!!

11. Τον Αύγουστο του 2011, ο ενεργός δημότης, κ. Αναστάσιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος κατά τον Κώστα Κόκκορη είναι ένας «μανιακός δικομανής», αλλά (επειδή η αλήθεια πάει μπροστά) στην προχθεσινή του συνέντευξη τύπου, δημόσια τον αποκάλεσε πράγματι ενεργό δημότη, ανακαλύπτει και αποκαλύπτει την απάτη εις βάρος του Δήμου Γλυφάδας και κάνει τις αντίστοιχες δικονομικές ενέργειες, για να αρχίσει να εισπράττει ο Δήμος Γλυφάδας τα αναλογούντα Δημοτικά Τέλη και Δημοτικούς Φόρους από την ιδιοκτησία, (άκουσον- άκουσον), του ίδιου του Δημάρχου του. Παράλληλα με δικές του ενέργειες ζήτησε να διεκδικήσει ο Δήμος και τα διαφυγόντα Δημοτικά Τέλη και Δημοτικούς Φόρους των περασμένων 11,5 ετών.

12. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε στις 28 Νοεμβρίου 2011, στην οποία αποφασίστηκε η «αγορά του αιώνα», από το Δήμο, δηλαδή η αγορά οικοπέδων στην περιοχή Καρβελά, στο στάδιο των ερωτήσεων, ο τότε δημοτικός σύμβουλος κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ρώτησε το δήμαρχο Κώστα Κόκκορη, αν αληθεύει το δημοσίευμα ότι για την ιδιοκτησία του που στεγάζεται η ΕΥΔΑΠ, δεν καταβάλλονται στον Δήμο τα αναλογούντα Δημοτικά Τέλη και οι Δημοτικοί Φόροι και τον προέτρεψε να αποκαταστήσει άμεσα όλη την ζημιά του Δήμου ο ίδιος, λέγοντάς του επί λέξει: «…..ο Δήμαρχος της πόλης πρέπει να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του» (σελίδα 11 πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου).

Τότε, ο λαλίστατος Κώστας Κόκκορης, που δεν «σηκώνει μύγα στο σπαθί του, κατάπιε τη γλώσσα του» και δεν απάντησε ούτε με μια λέξη. Όμως, ούτε και ο κ. Βαρβιτσιώτης επανήλθε με επερώτηση του και έτσι ο Κώστας Κόκκορης την «σκαπούλαρε» κατά το κοινώς λεγόμενο, εύκολα και ανώδυνα.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση και γεννάει εύλογα ερωτηματικά, είναι ότι ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος δεν ξανά έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα βέβαια θα μου πείτε, έβαλαν μήπως άλλα σημαντικά Θέματα προς συζήτηση;;; «Δικαιολογημένα λοιπόν, είπε προχθές, ο Κώστας Κόκκορης ότι είναι υπερήφανος για την αντιπολίτευση που είχε !!!».

13. Στη συνέχεια και με βάση την νομοθεσία ο Δήμος εισέπραξε τα Δημοτικά Τέλη και τους Δημοτικούς Φόρους, μόνο των τελευταίων πέντε (5) ετών, ήτοι περίπου 50.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα Δημοτικά τέλη και οι Δημοτικοί Φόροι για τα προηγούμενα επτά (7) χρόνια, που με τις προσαυξήσεις και τους τόκους τους θα ήταν πάνω από 85.000 ευρώ χάθηκαν από το Δημοτικό Ταμείο επειδή παραγράφηκαν. Και έρχομαι τώρα εγώ και ρωτάω τον Κώστα Κόκκορη: Για πες μας λαλίστατε Κώστα Κόκκορη, ποιος ευθύνεται γι αυτή τη ζημιά του Δήμου; Μήπως ο «δικομανής» κ. Γιαννακόπουλος που αποκάλυψε το σκάνδαλο, ή μήπως η αφεντιά σου που είσαι «ξεχασιάρης;»

14. Γιατί ο Κώστας Κόκκορης δεν κατέβαλε στο Δημοτικό Ταμείο τα χρήματα που έχασε ο Δήμος, εξ αιτίας της «ξεχασιάρικης» μνήμης του, ανεξάρτητα αν αυτά παραγράφηκαν;

15. Ακόμη, γιατί ο Κώστας Κόκκορης δεν κατέβαλε στο Δημοτικό Ταμείο τα χρήματα, που έπρεπε να είχε καταβάλλει ο ίδιος από την τσέπη του, για το χρονικό διάστημα που το μέγαρό του ήταν ξενοίκιαστο, ανεξάρτητα αν παραγράφηκαν κι αυτά; Η μήπως είναι κι αυτός οπαδός της ρήσης Βουλγαράκη ότι: « ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό;»

16. Γιατί ο Κώστας Κόκκορης άφησε να εκδίδονται οι επτά (7) λογαριασμοί της ΔΕΗ, στο δικό του όνομά επί εντεκάμισυ (11,5) χρόνια, οι οποίοι προφανώς και θα συνέχιζαν να εκδίδονταν έως και σήμερα, ακόμη στο όνομά του, αν δεν το ανακάλυπτε και δεν το αποκάλυπτε ο «ενοχλητικός δικομανής» κ. Γιαννακόπουλος;

17. Τι απάντηση δίνει ο Κώστας Κόκκορης στο απλό ερώτημα: Αν ο «δικομανής» κ. Γιαννακόπουλος δεν αποκάλυπτε το 2011 αυτή την υπόθεση, θα συνέχιζε ή όχι ο Δήμος να χάνει επ’ άπειρο πάνω από 8.000 ευρώ το χρόνο; Η μήπως θα είχε εισπράξει ο Δήμος και αυτά τα 50.000 ευρώ που δεν παραγράφηκαν ή μήπως θα είχε εισπράξει τα πάνω από 15.000 ευρώ από το 2011 έως και σήμερα;

18. Αφού είναι όλα καλώς γενόμενα, και δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό, γιατί ο κατά τα άλλα, εύθικτος Κώστας Κόκκορης τον περασμένο Νοέμβρη, αντί όπως θα έπρεπε ως Δήμαρχος, να είχε εισηγηθεί ο ίδιος την λήψη απόφασης με την οποία να είχε παραστεί ο Δήμος ως πολιτική αγωγή στην Δίκη, κατά του «ιδιώτη Κώστα Κόκκορη», αυτός εμπόδισε την συζήτηση τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή, για μια υπόθεση που κατά το κατηγορητήριο έχει προξενηθεί στο Δήμο Γλυφάδας ιδιαιτέρως μεγάλη ζημία;

19. Αφού ήταν αθώος, και «δεν ήξερε τίποτα για το φόνο», γιατί εμπόδισε να γίνει η δίκη επί ίσοις όροις;;; Τι φοβόταν και εμπόδισε να παραστεί ο Δήμος ως Πολιτική Αγωγή με ορισμό δικηγόρου, που θα διεκδικούσε στη δίκη τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, απέναντι στον «ιδιώτη» Κώστα Κόκκορη, πού στην συγκεκριμένη δίκη, ήταν κατηγορούμενος για απάτη και ζημία εις βάρος του Δήμου;

Αλήθεια, γιατί ο ίδιος, προκειμένου να υπερασπιστεί το σαρκίο του, εκτός από την πλειάδα των δικηγόρων του, που πληρώνονται από το Δήμο, κατέφυγε και στις έξτρα υπηρεσίες του μεγαλοδικηγόρου κ. Κούγια;

20. Κι ενώ στην υπόθεση αυτή ο Κώστας Κόκκορης εμπόδισε τον διορισμό δικηγόρου που θα εκπροσωπούσε το Δήμο, σε άλλη υπόθεση, η Οικονομική Επιτροπή μετά από εισήγησή του, όρισε δικηγόρο τον οποίο θα τον πληρώσει ο Δήμος για να εκπροσωπήσει τον Στέλιο Λανδράκη στην προσπάθεια που κάνει αυτός, να αποφύγει την καταβολή στο Δήμο 45.000 ευρώ που του έχουν καταλογιστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για σπατάλες την περίοδο της δημαρχίας του και πάλι μετά από ενέργειες, του «δικομανή» κ. Γιαννακόπουλου.

21. Αναφορικά με την παρουσία μου στο Δικαστήριο του Γ΄Τριμ. Πλημ. Της Αθήνας την 04-03-2014, η αλήθεια έχει ως εξής: Όπως και στις 17/12/2013 που αναβλήθηκε η δίκη του Κώστα Κόκκορη, λόγω πέρατος ωραρίου, έτσι και στις 04/03/2014 από τη στιγμή που με είχε προτείνει ο κ. Γιαννακόπουλος ως μάρτυρα υπέρ των συμφερόντων του Δήμου πήγα στο Δικαστήριο. Επειδή δεν είδα τον κ. Γιαννακόπουλο τον αναζήτησα στο κινητό του τηλέφωνο και μου απάντησε η γυναίκα του, λέγοντάς μου ότι ήταν στο Νοσοκομείο στη Βούλα, γιατί είχε πέσει με τη μοτοσυκλέτα του και τον είχε μεταφέρει εκείνη, για εξετάσεις στα επείγοντα. Όταν λοιπόν ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου εκφώνησε το όνομα του κ. Γιαννακόπουλου θεώρησα υποχρέωσή μου να πω αυτά που μου είχε πει η γυναίκα του για να μην τιμωρηθεί για λιπομαρτυρία. Ούτε αναβολή ζήτησα, ούτε είχα άλλωστε και τέτοιο δικαίωμα. Από δω και πέρα άρχισε η ΘΕΑΤΡΙΚΗ παράσταση του Αλέξη Κούγια και η προσπάθειά του να με βγάλει ψευδομάρτυρα.

Το Δικαστήριο μετά από αίτημα του Αλέξη Κούγια, διέκοψε προκειμένου να επαληθεύσει αν όντως ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν στο Νοσοκομείο. Εγώ τηλεφώνησα στο κινητό του κ. Γιαννακόπουλου και η γυναίκα του μου είπε ότι είχε βγάλει ακτινογραφίες και εκείνη τη στιγμή τον εξέταζε ο ορθοπεδικός γιατρός. Μετά από λίγη ώρα μου έστειλε στο FAX του γραφείου του Δικηγορικού Συλλόγου στην Ευελπίδων, όλα τα έγγραφα του Νοσοκομείου που αποδείκνυαν τα όσα είχαν συμβεί από το πρωί στο Νοσοκομείο της Βούλας.

Ο Πρόεδρος όμως του Δικαστηρίου δεν με άφησε να τα καταθέσω και αρκέστηκε σε ένα FAX του Νοσοκομείου που έγραφε μόνο την ώρα της τελευταίας φάσης των εξετάσεων από τον ορθοπεδικό και την ώρα αποχώρησης, χωρίς να αναφέρει όμως την ώρα που πήγε ο παθών, ούτε την αναμονή, ούτε τη ώρα που είχαν γίνει οι ακτινογραφίες κλπ. Μετά απ αυτή την εξέλιξη ο Αλέξης Κούγιας έδωσε νέα ΘΕΑΤΡΙΚΗ παράσταση, και το Δικαστήριο προχώρησε στην διαδικασία της δίκης για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, που αφορούσε τον δήμαρχο της Γλυφάδας, για ΑΠΑΤΗ και ΑΠΙΣΤΙΑ, χωρίς όμως την κατάθεση του μηνυτή και χωρίς έστω, ένα μάρτυρα κατηγορίας, έστω «για τα μάτια».

Εγώ παρότι ζήτησα να εξετασθώ, το Δικαστήριο μου το αρνήθηκε, οπότε μετά από αυτή την εξέλιξη έφυγα αηδιασμένος έχοντας καταλάβει τους λόγους, για τους οποίους κατέφυγε ο Κώστας Κόκκορης στις υψηλού επιπέδου δικηγορικές υπηρεσίες του μεγάλο-δικηγόρου Αλέξη Κούγια.

22. Αν μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, ο Κώστας Κόκκορης και όλη η ομάδα του και κυρίως με την έξτρα προσθήκη του νέο-μεταγραφέντα, Αλέξη Κούγια, έπαιξαν στο γήπεδο κυριολεκτικά μόνοι τους, χωρίς η άλλη ομάδα να έχει ποδοσφαιριστές, αλλά, ούτε και τερματοφύλακα. Αυτή είναι η αλήθεια για την διατυμπανιζόμενη αθώωση του Κώστα Κόκκορη, και όλα τα άλλα που είπε ο ίδιος και αναφέρουν τα συντηρούμενα με δημοτικό χρήμα «κοκκορο-παπαγαλάκια», ότι δήθεν μου απαγγέλθηκε κατηγορία για ψευδομαρτυρία και ότι εξαφανίστηκα, είναι μπούρδες για να ντοπάρεται η παραπαίουσα ομάδα του και το εναπομείναν ακροατήριό του.

Αν ο δήμαρχος είχε ίχνος εντιμότητας, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την επόμενη ημέρα της αθώωσής του, δεν θα αράδιαζε όλα αυτά τα ψέματα, περί δήθεν εξαφανίσεώς μου από την αίθουσα του δικαστηρίου και περί ασκήσεως ποινικής μας διώξεως από την Εισαγγελέα.

23. Είμαι υπερήφανος που πήγα στο Δικαστήριο να προασπίσω τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, παρότι την παρούσα περίοδο δεν είμαι Δημοτικός Σύμβουλος. Πήγα γιατί σέβομαι και τιμώ την εικοσαετία που οι δημότες της Γλυφάδας με είχαν εκλέξει Δημοτικό Σύμβουλο και την δεκαετία που ήμουν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης μας. Επίσης πήγα για να δείξω και έμπρακτα την συμπαράστασή μου σε ένα ενεργό δημότη που χωρίς υστεροβουλία και άλλες βλέψεις έχει ωφελήσει το Δήμο και παλεύει για την νομιμότητα, ξοδεύοντας δικά του χρήματα και προσωπικό χρόνο.

Ο κ. Αναστάσιος Γιαννακόπουλος, για αυτούς που τους «χαλάει τη σούπα τους», με τη δράση του και τις γνώσεις του, είναι «ο μανιακός δικομανής», για κάποιους άλλους, είναι «ο γραφικός», ενώ κάποιοι άλλοι ενοχλούνται από την αιχμηρή κριτική του. Εγώ που τον γνωρίζω 25 χρόνια, λέω ευθαρσώς ότι μακάρι να είχαμε κι άλλους τέτοιους «δικομανείς», που δεν ασχολούνται μόνο με τον μικρόκοσμό τους, αλλά να διαθέτουν λίγο από τον χρόνο τους, για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Ο κ. Γιαννακόπουλος, δεν ζητάει καμιά εξαργύρωση των ενεργειών του και είναι προς τιμή του.

24. Ο Κώστας Κόκκορης, μη μπορώντας να απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες του «δικομανή» Γιαννακόπουλου, του «καταγγελλιομανή Καραπάνου, ή στο «ψαχτήρι» τον Γιάχο, καταφεύγει στην συκοφαντία και στην απαξίωση». Τα ίδια και χειρότερα λέει και για τους οχτώ (8) Δημοτικούς Συμβούλους του, που τον «πήραν χαμπάρι» και τα βρόντηξαν φεύγοντας από την παράταξή του, η καλύτερα από το κόκκορο-μαντρί του.

Η ειρωνεία και το θράσος του Κώστα Κόοκορη είναι, ότι μιλάει για πολιτικό πολιτισμό. Ποιος;

Ο ίδιος άνθρωπος, που έσπασε το χέρι του από την δυνατή γροθιά που έδωσε στο γραφείο του κ. Τσαρούχα όταν «μπουκάρισε» κατά πρωτοφανή τρόπο, στο ιδιωτικό γραφείο του.

Ο ίδιος άνθρωπος που στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισε το μικρόφωνο του δημοτικού συμβούλου κ. Βασίλη Μουλακάκη ενώ απευθυνόταν στο Σώμα.

Ο ίδιος άνθρωπος, που όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι, του κάνουν κριτική και δεν λένε αυτά που τον συμφέρει, μορφάζει απαξιωτικά και τους απευθύνεται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Ταυτόχρονα όπως είπε, είναι «υπερήφανος για την αντιπολίτευση που είχε».

Προφανώς, εννοεί τους επί 3,5 χρόνια «άφωνους» δημοτικούς συμβούλους, που έχουν «ρουφήξει το αυγό τους»!!!

25. Και κάτι ακόμη από την δίκη, στις 04-03-2014. Είναι πολύ λυπηρό που δεν είχε προσέλθει κανένας νυν Δημοτικός Σύμβουλος, για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου Γλυφάδας. Ο μόνος που ήταν εκεί ήταν ο συν-διοικών το Δήμο με τον Κώστα Κόκκορη και «σιαμαίος του», Στέλιος Λανδράκης, αφού άλλωστε όπως πάντα αλληλοσυμπαραστέκονται.

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε η Δημοτική Σύμβουλος και δικηγόρος, κ. Δάφνη Μπίλια, την οποία ο Κώστας Κόκκορης την «κατσάδιασε», γιατί τόλμησε λέει και μίλαγε μαζί μου.

Τόσο η συγκεκριμένη, όσο και η γενικότερη συμπεριφορά του Κώστα Κόκκορη, καθώς και το «γνωστό» ύφος του, με οδηγούν στη σκέψη, ότι διακατέχεται έντονα από το σύνδρομο του Ναπολεονϊσμού.

Αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο παθιασμένος και δεμένος με την καρέκλα του δημάρχου, που σε λίγους μήνες που θα χάσει τις εκλογές, θυμηθείτε το, ότι θα έχουμε «δράματα», αφού δεν θα ξεκολλάει από το Δημαρχείο με τίποτα.

ΥΓ. Προς τον κ. Κόκκορη.

Επειδή είπες, ότι δήθεν εξαφανίστηκα για να αποφύγω το αυτόφωρο, ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ:

Ειδικά εσύ Κόκκορη ξέρεις πολύ καλά ότι βρίσκομαι πάντα στο μαγαζί μου στην Τερψιθέα, που εδώ και 30 χρόνια βγάζω το ψωμί μου. Ξέρεις επίσης ότι δουλεύω από 13 χρονών , τα δε πάνω από 40 χρόνια ένσημά μου είναι όλα στον ιδιωτικό τομέα, γι’ αυτό μάζεψε και λίγο την γλώσσα σου.

Αν το έχεις ξεχάσει, είναι το ίδιο μαγαζί, που τα χρόνια 1991-2-3, όταν είχες πρώτο-εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος ερχόσουν καθημερινά και μου έλεγες τον «καημό σου», και «κλαιγόσουν» επειδή ο αείμνηστος Δήμαρχος Θόδωρος Σπονδυλίδης, δεν σε τοποθετούσε σε αμειβόμενο πόστο.

Είναι το ίδιο μαγαζί, που την ίδια χρονική περίοδο είχες έρθει ένα πρωί, κατακίτρινος και μου ζήτησες να σε δανείσω, για να μην κατάσχουν το σπίτι σου και εγώ σε λυπήθηκα, και πήγαμε μαζί στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Αργυρούπολης όπου δανείστηκα και σε εξυπηρέτησα αφιλοκερδώς, με κίνδυνο να έχανα τα χρήματά μου, που τα έβγαζα και τα βγάζω με κόπο και πραγματικό ιδρώτα, και όχι με «τον ιδρώτα που χύσατε ορισμένοι, στις σκάλες και στους διαδρόμους των κομματικών γραφείων, για να συμμετέχετε στη νομή της εξουσίας».

Είναι το ίδιο μαγαζί, που πριν από 3,5 χρόνια με παρακάλαγες γονυπετής και κλαψουρίζοντας, να σε στηρίξω για να εκλεγείς Δήμαρχος γιατί αλλιώς θα καταστρεφόσουν, όπως μου έλεγες, γεμίζοντας τα τασάκια μου με αποτσίγαρα.

Είναι το ίδιο μαγαζί που πριν από 3,5 χρόνια σου έκανα μαθήματα συμπεριφοράς προς τους πολίτες, πώς να τους απευθύνεσαι και όταν τους δίνεις το χέρι, να τους κοιτάς στα μάτια και να μην κοιτάς αλλού, όπως έκανες και το ξανακάνεις απ όταν «έδεσες το γαϊδαρό σου και εκλέχτηκες Δήμαρχος.

Είναι το ίδιο μαγαζί, που την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2010, είχε στις βιτρίνες του γιγαντιαία πανό, για την στήριξη της εκλογής σου.

Ξέρεις πολύ καλά ότι για όσα γράφω υπάρχουν μαρτυρίες και ντοκουμέντα.

Είναι το ίδιο μαγαζί που για να τα φέρω βόλτα εργάζόμουν 18 ώρες την ημέρα και αυτό που καταφέραμε μαζί με την επίσης εργαζόμενη γυναίκα μου, ήταν να μεγαλώσουμε και να σπουδάσουμε τα τέσσερα παιδιά μας και να δημιουργήσουμε μια ελάχιστη περιουσία, η οποία ανταποκρίνεται και αποδεικνύεται από τα νόμιμα εισοδήματά μας.

Εσύ όμως βρε Κόκκορη, πως τα κατάφερες με ένα μισθό, πολύ καλό βέβαια, στην κρατικοδίαιτη και με τεράστια ελλείμματα ΕΘΕΛ, και από τις δυσκολίες που είχες το 1993, μέσα σε λίγα χρόνια έφτιαξες αυτά τα πολυώροφα και πολυτελή μέγαρα όπως αυτό στην οδό Χίου, αυτό απέναντι από το Νεκροταφείο, που το έχεις νοικιάσει στην ΕΥΔΑΠ και αυτόν τον Πέτρινο Πύργο στο χωριό σου, στους Αραχαμίτες; Σε ρωτάω επειδή αναζήτησα στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ το πόθεν έσχες σου, αλλά εσύ δεν το έχεις αναρτήσει, παρά το ότι, είσαι υποχρεωμένος από το νόμο να το δημοσιοποιήσεις.

Μετά από τα όσα σου είπα και σου θύμισα, αχαρακτήριστε δημότη Κόκκορη και απερίγραπτε Δήμαρχε, κλείσε το στόμα σου και μην ΞΑΝΑ – αναφέρεις το ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, γιατί το μολύνεις.

Μου «χρωστάς» πάρα πολλά και δεν σου χρωστάω τίποτα.

Στους μόνους που «χρωστάω», είναι μια πολύ μεγάλη συγνώμη στους Γλυφαδιώτες, επειδή συνέβαλα κι εγώ, για να γίνεις δήμαρχος.

Γι αυτό και θα κάνω ότι μπορώ για να φύγεις το γρηγορότερο δυνατόν από τη Δημαρχία και να τιμωρηθείς ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ για όσα έκανες. ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι θα τη γλυτώσεις, πλανάσαι οικτρά. Και έκανες πάρα πολλά, για τα οποία, αφού δεν ντρέπεσαι εσύ, ντρέπομαι εγώ για λογαριασμό σου.

Όμως γρήγορα θα τιμωρηθείς, για αυτό σταμάτα να αυτό-παραμυθιάζεσαι και να παραμυθιάζεις και την αλαφιασμένη και κουτσουρεμένη ομάδα σου, ότι: ΤΑΧΑ, «έκλεισαν όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες». Αλλά, «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».

Σου θυμίζω ότι, τα ίδια έλεγε και ο κάποτε «ατσαλάκωτος», τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Μήπως ξέρεις που είναι τώρα;

Παναγιώτης Γ. Γιάχος

Γλυφάδα 11 Μαρτίου 2014 πρώην ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

αφήστε ένα σχόλιο


8 − = δυο