«Αντιφασίστες» της συμφοράς!

Του Θανάση Κ. Η ναυαρχίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η «Εφημερίδα των Συντακτών», ζήτησε δήλωση από τον Αντώνη Σαμαρά για την δίκη της ΧΑ.

Ο Σαμαράς που δεν έχει τέτοια προβλήματα – κι ας τον έχουν καθυβρίσει πολλές φορές ως τώρα από την εφημερίδα αυτή – έδωσε μια δήλωση, στην οποία – ευπρεπώς και ηπίως μεν, αλλά χωρίς να μασά τα λόγια του, τους τα λέει «χύμα».

Μετά… έγινε «χαμός»!

Διάφοροι επώνυμοι και ανώνυμοι Συριζαίοι βγαίνουν και καθυβρίζουν την… «εφημερίδα τους», γιατί δημοσίευσε, λέει, δήλωση του «ακροδεξιού» Σαμαρά (λέει)…

 

Η εφημερίδα «απολογήθηκε»…

Ο υπεύθυνος συντάκτης (του αφιερώματος) τόλμησε να γράψει ότι «ο Σαμαράς ήταν Πρωθυπουργός όταν παραπέμφθηκε η ΧΑ» και φυλακίστηκαν τα στελέχη της.

Τελικά του τα ’σουραν κι αυτουνού!

Κι ύστερα ξεδιπλώθηκε δημόσια όλο το μεγαλείο της… καφρίλας τους!

 

Με δύο λόγια: Ζήτησαν και δημοσίευσαν  τη δήλωση Σαμαρά, λέει,

για να… διχάσουν τη Δεξιά, λέει,

αλλά δεν συγχωρούν το Σαμαρά, λέει

(για τις απόψεις του – λες και τους ζήτησε ποτέ «συγγνώμη»),

ούτε αναγνωρίζουν ότι εκείνος έβαλε τη ΧΑ φυλακή, λέει,

αφού το έκανε «υπό τον πίεση του μαζικού κινήματος», λέει…

 

Κι άλλες τέτοιες φαιδρότητες (λέω εγώ)…

 

Οι άνθρωποι ήταν και παραμένουν σοβαρά άρρωστοι.

Αμετανόητοι ΚΑΙ άρρωστοι!

 

Πρώτον, ο Σαμαράς είχε στραφεί δημόσια και απερίφραστα κατά της ΧΑ, πολύ πριν τη δολοφονία Φύσσα (δηλαδή πολύ πριν τον Σεπτέμβριο του 2013)!

Ήδη από τον Απρίλιο του 2012 είχε δημόσια καταγγείλει τη ΧΑ (που τότε φαινόταν ότι θα μπει στη Βουλή, όπως και μπήκε τελικά) ως «νεοναζιστικό μόρφωμα»!

Ήταν τότε ο πρώτος και μόνος πολιτικός αρχηγός που είπε δημόσια τη ΧΑ «νεοναζιστικό» μόρφωμα. Πριν ακόμα γίνει ο ίδιος Πρωθυπουργός!

Γιατί το έκανε; Για να κόψει κάθε ιδέα μελλοντικής «συνεργασίας» με τη ΧΑ!

 

Δεύτερον, κι όταν μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 συγκροτήθηκε κυβέρνηση, ο Σαμαράς επέμενε να αποκλειστούν από το Προεδρείο της Βουλής!

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι δυσανασχέτησαν γι’ αυτό…

Γιατί τους απέκλεισε από την σύσταση Προεδρείου της Βουλής; Ακριβώς για να κόψει κάθε «γέφυρα» μαζί τους!

Αυτά όλα τον Ιούλιο του 2012. Όταν όλοι οι άλλοι περί άλλων τυρβάζανε…

 

Τρίτον, τα στελέχη της ΧΑ μισούσαν το Σαμαρά (όπως παραδέχονται και οι αρθρογράφοι της ΕΦΣΥΝ)! Αλλά τον μισούσαν από τότε! Όχι όταν, ενάμιση χρόνο αργότερα, τους έχωσε φυλακή…

Στα αποσπάσματα από τις συνομιλίες στελέχους της ΧΑ με τον Μπαλτάκο βρίζουν σκαιότατα το Σαμαρά! Το απόσπασμα αφορά συζήτηση που έγινε ΠΡΙΝ την παραπομπή-φυλάκιση της ΧΑ…

Τον μισούσαν εξ αρχής, γιατί τους είχε αποκλείσει από παντού!

 

Τέταρτον, στον ενάμιση χρόνο από την είσοδό τους στη Βουλή μέχρι τη δολοφονία Φύσσα, ένας μόνος βουλευτής της ΝΔ (ο Βύρων Πολύδωρας) τόλμησε να υπονοήσει δημόσια «να τα βρούμε με τη ΧΑ»! Μέσα στη μέρα υποχρεώθηκε να το πάρει πίσω. Και λίγο αργότερα διαγράφηκε (για άλλο λόγο…)

Ο Σαμαράς ήταν επ’ αυτού απολύτως κατηγορηματικός: Καμία επαφή καμία σχέση καμία σκέψη για συνεργασία με ΧΑ. Τελεία!

Κι όλα αυτά, πολύ πριν δολοφονηθεί ο Φύσσας…

 

Πέμπτον, ο Μπαλτάκος συνομιλούσε με ένα στέλεχος της ΧΑ αυτοβούλως. Κι όταν αυτό αποκαλύφθηκε (από τους Χρυσαυγίτες) υποχρεώθηκε σε παραίτηση και διαγράφηκε. Και τότε και αργότερα, μπορεί ο Μπαλτάκος να μίλησε πολλές φορές κατά του Σαμαρά, αλλά πάντα επέμενε ότι οι «επαφές» τους με τους Χρυσαυγίτες – πάντα προ της δολοφονίας Φύσσα – ήταν με δική του πρωτοβουλία (χωρίς να το γνωρίζει ή να το εγκρίνει ο Σαμαράς)…

 

Έκτον, ο ισχυρισμός ότι ο Σαμαράς δήθεν «εκβίαζε» το Βενιζέλο ότι αν εγκατέλειπε τη συγκυβέρνηση θα… συνεργαζόταν ο Σαμαράς με τη ΧΑ είναι γελοίος! Καλείται ο ίδιος ο Βενιζέλος να το διαψεύσει!

Αν εγκατέλειπε ο Βενιζέλος τότε, απλώς θα έπεφτε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Αυτό το ήξεραν και οι δύο.

Ο Σαμαράς είχε φροντίσει να κόψει κάθε γέφυρα με τη ΧΑ πολύ πριν  προκύψει αυτή η συγκυβέρνηση.

 

Έβδομον, ο Σαμαράς φρόντιζε επί ενάμιση χρόνο να προετοιμάζει τη δίωξη της ΧΑ. Σε δύο επίπεδα: Ενθαρρύνοντας τη Δικαιοσύνη που δίσταζε να εμπλέξει σε ήδη τελεσθέντα κακουργήματα «πολιτικά πρόσωπα». Και εκκαθαρίζοντας τους θύλακες της ΧΑ μέσα στην Αστυνομία!

Αυτά όλα προετοιμάστηκαν επί ενάμιση χρόνο, επί Πρωθυπουργίας Σαμαρά – πριν από τη δολοφονία του Φύσσα! Αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά, όπως αποδείχθηκε…

Κι έτσι όταν οι Χρυσαυγίτες έκαναν το «μοιραίο λάθος», ο Σαμαράς ήταν έτοιμος να στηρίξει τη Δικαιοσύνη να τους περάσει «βραχιόλια» και να τους στείλει στη φυλακή. Ο μόνος που το αποτόλμησε και το έκανε…

Όπως αναγνωρίζει σήμερα και η ΕΦΣΥΝ, τα στελέχη της ΧΑ θεωρούν «δήμιό» τους το Σαμαρά! Είναι το μόνο πράγμα στο οποίο έχουν δίκιο.

Και οι Χρυσαυγίτες που το λένε – και η ΕΦΣΥΝ που το παραδέχεται…

 

–Όσον αφορά τον ισχυρισμό των ΣΥΡΙΖΑίων ότι ο Σαμαράς «αναγκάστηκε» να τους βάλει φυλακή υπό την… πίεση του «αντιφασιστικού μαζικού κινήματος», εδώ το πράγμα γίνεται φαιδρό. Και αξιοθρήνητο ταυτόχρονο….

 

Ποια πίεση του «μαζικού κινήματος», βρε κακομοίρηδες;

 

* Ήσασταν μαζί με τους Χρυσαυγίτες στις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» το 2011-12: Στην πάνω πλατεία οι μεν, στην κάτω πλατεία οι δε. Δίπλα-δίπλα και αδελφωμένα…

 

* Το «αντιφασιστικό μαζικό κίνημα», τρομάρα του, ζητάει σήμερα να καταδικαστεί ως «εγκληματική οργάνωση» η ΧΑ, με βάσει ένα νόμο που η ίδια η Αριστερά (και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – πρόδρομος του ΣΥΡΙΖΑ) είχε καταψηφίσει το 2001! Αν ήταν στο χέρι σας, ο νόμος με τον οποίο ζητάτε να καταδικαστεί η ΧΑ σήμερα, απλώς ΔΕΝ θα υπήρχε…

 

* Το «αντιφασιστικό κίνημα», δηλαδή διάφοροι ακτιβιστές που βρίσκονταν κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, είχε πλήρως καλύψει τα εγκληματικά έκτροπα της «Μαρφίν», όπου κάηκαν τέσσερις αθώες ψυχές – και οι κάφροι από κάτω αλάλαζαν με άγρια χαρά!

 

* Το «αντιφασιστικό κίνημα» – δηλαδή ακτιβιστές που βρίσκονται κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επώνυμα στελέχη του – είχαν πάει μάρτυρες υπεράσπισης στους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη! Ωραίοι «αντιφασίστες»…

 

* Το «αντιφασιστικό κίνημα» – δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ – ψήφιζε μονίμως στη Βουλή μαζί με τη ΧΑ την τριετία 2012-15! Αλλά η ΧΑ συνέχισε, σε κρίσιμα νομοσχέδια, να ψηφίζει μαζί και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην τετραετία 2015-19!

Μαζί και χεράκι- χεράκι, έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τέλη του 2014. Μαζί και χεράκι-χεράκι με τη ΧΑ ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα-παρωδία τον Ιούλιο του 2015!

 

Ποιο «αντιφασιστικό κίνημα» βρε κακομοίρηδες; Στα περισσότερα μαζί ήσασταν. Συνοδοιπόροι με τους νεοναζί!

Μεταξύ άλλων, σας ένωνε και το μίσος σας κατά του Σαμαρά!

Ακόμα σας ενώνει.

Κι αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη δικαίωσή του

 

* Το «αντιφασιστικό κίνημα», ετοιμαζόταν να κάψει την Αθήνα αμέσως μετά τη δολοφονία του Φύσσα, τέλη Σεπτεμβρίου του 2013. Ήδη τις πρώτες ώρες είχε καεί το Πέραμα

Τότε η κυβέρνηση Σαμαρά σας προειδοποίησε ότι αν υπήρχε η παραμικρή κλιμάκωση, η πολιτική ευθύνη θα βάραινε το ΣΥΡΙΖΑ που πυροδοτούσε τη φραστική βία (όπως είχε κάνει και αρχές Δεκεμβρίου του 2008 μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – όταν κάηκε η Αθήνα).

Τότε λυσσάγατε για τη «θεωρία των δύο άκρων», αλλά καταλάβατε ότι απέναντί σας είχατε κυβέρνηση που δεν έπαιζε – και μαζευτήκατε…

Για την ακρίβεια μαζέψατε τους «λυσσασμένους» σας.

 

* Το «αντιφασιστικό κίνημα», δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση πια, σταμάτησε τη δίκη της ΧΑ! Για τέσσερα χρόνια δεν μπορούσαν να… βρουν αίθουσα να τους δικάσουν.

Αυτοί είστε! Προστατέψατε τα «φιλαράκια» σας όσο μπορούσατε. Τι άλλο να κάνετε πια; Και τώρα ζητάτε και τα ρέστα!

Από ποιους; Από εκείνους που τους έχωσαν φυλακή…

 

Σε ό,τι αφορά την καταλυτική παρέμβαση του Σαμαρά τον Σεπτέμβριο του 2013, δεν σας παίρνει να πείτε κουβέντα.

Και τώρα τον χτυπάτε όχι για τις πράξεις του, αλλά για τις απόψεις του.

Είναι «ακροδεξιές», λέει…

Έχω νέα για σας: Τα ίδια που λέει ο Σαμαράς για τη λαθρομετανάστευση και το λαθρο-εποικισμό, διακήρυξε και εφαρμόζει ο «κεντρώος» Μακρόν! Στη Γαλλία…

Τα ίδια και οι μισές χώρες της ΕΕ. Και προστίθενται κι άλλες.

Τα ίδια υποστηρίζει ο Μάνφρεντ Βέμπερ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας και επικεφαλής της μεγαλύτερης ομάδας το Ευρωκοινοβούλιο.

Τα ίδια και ο Μέρτς που προαλείφεται για διάδοχος της Μέρκελ στη Γερμανία το Δεκέμβριο.

Τα ίδια και οι Συντηρητικοί που κυβερνούν στη Βρετανία.

Τα ίδια και οι περισσότερες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Όλοι αυτοί τι είναι; «Ακροδεξιοί»;

Κύμα σηκώνεται και θα σας καπακώσει!

 

Ο Σαμαράς είπε απλώς νωρίτερα, αυτά στα οποία τώρα προσχωρούν όλο και περισσότεροι…

 

Και παρεμπιπτόντως – μη το ξεχάσω: τη «θεωρία των δύο άκρων» που ακόμα σας «εκνευρίζει», την έχει ψηφίσει δύο φορές μέσα σε δέκα χρόνια (το 2009 και το 2019) με τεράστια πλειοψηφία η Ευρωβουλή!

Μια θλιβερή μειοψηφία μένετε

 

–Παρεμπιπτόντως, όταν ο Σαμαράς έβαζε τη ΧΑ φυλακή, δικοί σας βουλευτές και δικά σας στελέχη διαμαρτύρονταν και φώναζαν ότι «τέτοια δικογραφία δεν θα φτάσει ποτέ στα δικαστήρια». Κάνατε ό,τι σας πέρναγε από το χέρι, να μη φτάσει. Αλλά δεν τα καταφέρατε…

Όπως σας έγραψε στην ΕΦΣΥΝ, ο Σαμαράς ένοιωθε τότε «πολύ μόνος».

Τώρα απλώς γελάει με το κατάντημά σας.

 

Όταν έχωνε τη ΧΑ στη φυλακή υπήρξαν πολλοί δικοί σας που τον πολέμαγαν. Και πάντως δεν τον στήριζε κανείς σας.

Και τώρα βγήκατε και καμώνεστε ότι… εσείς το καταφέρατε, λέει.

Πόσο κακομοίρηδες!

 

ΥΓ.1 Εκείνο που σας ενόχλησε με το δημοσίευμα Σαμαρά, είναι αυτό που έγραψε στο τέλος: ότι υπάρχουν κι άλλες «εγκληματικές οργανώσεις» που η δράση του καλύπτεται πολιτικά και πρέπει να αποκαλυφθούν.

«Γιατί και οι νεκροί της Μαρφίν ζητάνε δικαίωση»!

Εδώ σας ζεμάτισε!

Και καλά σας έκανε. Κάποιος έπρεπε να σας το πει κατάμουτρα…

 

dailypost

 

αφήστε ένα σχόλιο


έξι − = 4