Αντικατάσταση και επισκευή των Μπλε κάδων Ανακύκλωσης Συσκευασιών από τον Δήμο Γλυφάδας

Ολοκληρώθηκε ο πλήρης έλεγχος, η επισκευή και αντικατάσταση, όπου χρειάστηκε, των 1.100 Μπλε κάδων Ανακύκλωσης Συσκευασιών από το τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας.

Ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα πολιτών για χαλασμένους Μπλε κάδους στο FixmyCity, επισκευάστηκαν 300 φθαρμένοι Μπλε κάδοι και αντικαταστάθηκαν 200 κατεστραμμένοι από καινούργιους, οι οποίοι παραχωρήθηκαν δωρεάν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ).

Καθημερινά ο Δήμος Γλυφάδας, με 6 βάρδιες απορριμματοφόρων Ανακύκλωσης Συσκευασιών, συλλέγει κατά μέσο όρο 25 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας (6.000 ανά έτος) τα οποία εναποθέτει στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Κορωπίου. Εκεί πραγματοποιείται διαχωρισμός (χαρτί, πλαστικές συσκευασίες, γυάλινα δοχεία, συσκευασίες από αλουμίνιο και λευκοσίδηρο) και στη συνέχεια προωθούνται σε αντίστοιχες επιχειρήσεις που τα αξιοποιούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή νέων προϊόντων.

Θυμίζουμε ότι στον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας υπάρχει πρόστιμο για την ΜΗ Εναπόθεση Ανακυκλώσιμων υλικών στους ΜΠΛΕ κάδους από 200€ έως 800€.

«Την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων κάνει πράξη ο Δήμος Γλυφάδας με διαλογή στη πηγή και δράσεις για την ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση της ανακύκλωσης και της Κυκλικής οικονομίας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Το 2019 καταφέραμε και αυξήσαμε κατά 500 τόνους την Ανακύκλωση Συσκευασιών, συνεχίζουμε με προσήλωση και με βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας την ανακύκλωση υλικών στην πηγή, έτσι ώστε τα ανακυκλώσιμα υλικά να οδηγούνται απευθείας στα πιστοποιημένα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών προς επαναξιοποίηση», επισημαίνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά.

 

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα − 3 =