Ανεργία ως κοινωνικό πρόβλημα – Προτάσεις για λύσεις

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 19/05 στις 11 το πρωί στο δημαρχείο Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση:

«Ανεργία ως κοινωνικό πρόβλημα – προτάσεις για λύσεις»

την οποία οργάνωσε ο Εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Νέας Ευρυάλης Γλυφάδας.

Προλόγισαν

ο Δήμαρχος Γλυφάδας κος Κώστας Κόκκορης

και ο αντιπρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθηνών κος Νίκος Λεβετσοβίτης.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης τόνισαν το κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας και πρότειναν άμεσες λύσεις που θα τονώσουν τους ανέργους της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα:

Η κα Άννυ Καυκά πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Γλυφάδας τόνισε ότι η μείωση των οικονομικών απαιτήσεων του δήμου από την τοπική επιχείρηση θα μπορούσε να της δώσει ανάσα έτσι ώστε να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας ή ακόμη και να δημιουργήσει νέες γεγονός που θα αντιμετώπιζε θετικά την εξέλιξη των δεικτών ανεργίας στην περιοχή.

Ο κος Αιμίλιος Βουγιουκλάκης πρόεδρος συμβουλίου νέων Δήμου Γλυφάδας ανέφερε ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει ο δήμος και γενικότερα οι θεσμικοί φορείς έτσι ώστε να επέμβουν δραστικά στην ανεργία των νέων.

Ο κος Νίκος Κιούσης, πρόεδρος του συλλόγου Γλυφάδας ”ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ” τόνισε την αρνητική ψυχολογία και τις καταστροφικές επιπτώσεις που προξενεί η ανεργία στον ψυχισμό των νέων. Πρότεινε εναλλακτικές δράσεις και απασχόληση πάντα μέσα στα πλαίσια της παραγωγής έργου στην τοπική οικονομία και δραστηριότητα.

Ο κος Στέλιος Κατωμέρης πρότεινε την άμεση δημιουργία Κοινωνικής επιχείρησης «Κοιν.Σ.Επ» βάσει τον υπάρχοντος νόμου 4019/2011 στην οποία μπορούν άμεσα να προσληφθούν άνεργοι οι οποίοι θα πληρώνονται από την πρώτη ημέρα. Οι «Κοιν.Σ.Επ» επιχορηγούνται από κονδύλια που παραμένουν ακόμη αδιάθετα μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ανέφερε παραδείγματα ήδη λειτουργουσών «Κοιν.Σ.Επ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την ευαισθησία και παρουσία τους εκτός των προαναφερομένων, η πρόεδρος του συνδυασμού «Ανοιχτοί ορίζοντες» κα Λυγνού Αθηνά και οι δημοτικοί σύμβουλοι κες Μαυρακάκη Ελένη (Δυνατή Γλυφάδα) Καραμηνά Έρη και Μπίλλια – Χαρίση Δάφνη (Ανοιχτοί ορίζοντες). Επίσης ο πρόεδρος συλλόγου Αρκάδων «Ο Αρκάς» κος Νίκος Τσιντής. Το ακροατήριο ήταν ζωντανό και πολλές φορές στην διάρκεια της εκδήλωσης έλαβε τον λόγο για τοποθετήσεις ή παρατηρήσεις.

 

αφήστε ένα σχόλιο


8 − = τέσσερα