Αμετανόητος ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Η συνείδηση μου είναι καθαρή»

«Η απόφαση είχε προαναγγελθεί από 20.000 εξαγριωμένους βίαιους διαδηλωτές της Αριστεράς εδώ έξω από τα δικαστήρια όπου βιώσαμε συνθήκες γαλλικής επανάσταση

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου εμφανίστηκε ζητώντας να μην μπει στη φυλακή καθώς είναι σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής.Μετά από ένα απίστευτο παραλήρημα μπροστά στο δικαστήριο λέγοντας ότι η ποινή των 13 ετών τον εξοντώνει.

Αργότερα, έξω από το Εφετείο προχώρησε σε νέες απίστευτες δηλώσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η συνείδησή του είναι καθαρή. Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 4 χρόνια, η Χρυσή Αυγή, μέσω του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Είμαι στο δικαστήριο για να διατρανώσω για μία ακόμη φορά την αθωότητα μου. Δεν υπάρχει κανένα αδίκημα να με βαραίνει, η συνείδηση μου είναι καθαρή. Δεν το λέω μόνο εγώ αυτό, το είπε με οχτάωρη αγόρευση και η εισαγγελέας της έδρας. Και έχει αποδειχθεί.

Από εκεί και πέρα, αυτή η κατάφορη αδικία, αυτή η απόφαση που είχε προαναγγελθεί από πολιτικούς, από κυβερνητικούς, από 20.000 εξαγριωμένους βίαιους διαδηλωτές της Αριστεράς εδώ έξω από τα δικαστήρια όπου βιώσαμε συνθήκες γαλλικής επανάστασης κυριολεκτικά, που δεν συνάδουν με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό της Ελλάδος» ανέφερε.

Ο κ. Κασιδιάρης τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου έχει μοναδικό στόχο την ηθική και πολιτική εξόντωση του και πως δεν θα κάνει πίσω.

«Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει»

Το δικαίωμα στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής του διεκδίκησε απευθυνόμενος ο ίδιος στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος έχει καταδικαστεί ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε εξοντωτική την απόφαση σε «ηθικό, πολιτικό και ανθρώπινο επίπεδο» καταγγέλλοντας παραβίαση των δικαιωμάτων του.

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητα μου. Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο και τότε τόνιζα πως είμαι αθώος.

Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος είμαι αθώος και ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο. Εάν δεν πάρω αναστολή δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να ξεκινήσει το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή» ανέφερε.

Ακόμη, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη αν πάει φυλακή τονίζοντας «ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμός …

Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο.

Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

αφήστε ένα σχόλιο


έξι + = 14