ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού συνεχίζουν καθημερινά τον αγώνα προσφοράς και αλληλεγγύης στον αποκλεισμένο από το Εθνικό Σύστημα συνάνθρωπο. Βιώνουν καθημερινά μοναδικά τραγικές καταστάσεις συναθρώπων μας που πλήττονται από την 5ετή  οικονομική κρίση,  χωρίς καν να ευθύνονται οι ίδιοι, που βρέθηκαν άνεργοι και ανασφάλιστοι. Ταυτόχρονα όμως απορούν με τα όσα βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Αφού δηλαδή πέρα από κάθε λογική πετάχθηκαν στο καιάδα της ασθένειας και της κακής τους τύχης μακριά από κάθε ιατρική περίθαλψη οι ανασφάλιστοι, άποροι και άνεργοι πολίτες, φθάνει τώρα και η ώρα και των ήδη ασφαλισμένων πολιτών σε μια ολισθαίνουσα πορεία του αποκαλούμενου Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Έτσι  διαπιστώνουμε :

1)    Κατάργηση του επιδόματος τοκετού, μείωση φυσικοθεραπειών, μείωση ποσού χορηγίας για γυαλιά όρασης και μείωση του προσωπικού του ΕΟΠΠΥ.

Πηγή www.enet.gr

2)    Τραγικές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα.  Φαίνεται ότι ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.

Πηγή www.guardian.co.uk

3)    Ποινική δίωξη σε όσους χρωστούν πάνω από 5000 ευρώ στο δημόσιο.

Πηγή www.ethnos.gr

Και αναρωτιέται κανείς για το ποιός άραγε από τους ιθύνοντες  έχει επίγνωση της δημοσιονομικής βόμβας μεγατόνων που βρίσκεται στους κόλπους μιας κοινωνίας  με πολίτες που είτε είναι  ασθενείς χωρίς φάρμακα και περίθαλψη, είτε  καρκινοπαθείς χωρίς θεραπεία, ή  γονείς που  αδυνατούν να ταΐσουν τα παιδιά τους και τα υποσιτίζουν. Μιας κοινωνίας όπου πολλοί  πολίτες  της δούλεψαν  με συνέπεια επί σειρά ετών και  για διαφόρους λόγους σήμερα δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσιο νοσοκομείο για οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό.  

Τι θα κάνει αυτός που δεν μπορεί να έχει φαγητό, φάρμακα, νερό ή  ρεύμα;  Θα τους στείλουμε όλους φυλακή άραγε ;  Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση να επικρατήσει κοινή λογική και αγωνιζόμαστε καθημερινά  για το δικαίωμα όλων των πολιτών  στο δημόσιο  σύστημα υγείας χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς κατηγοριοποιήσεις  του ιερού δικαιώματος στη ζωή.  

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

 

daaa 650

Μια ολόκληρη κοινωνία πεταμένη στα σκουπίδια

 

αφήστε ένα σχόλιο


8 × δυο =