ΑΙΣΧΟΣ: ΧΑΡΙΣΑΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ!!!

Τροπολογία ώστε να μην κατάσχεται η κρατική χρηματοδότηση από τα κόμματα που έχουν δάνεια σε τράπεζες αποδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων.
Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα το πρωί από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Ν.Δ. Κώστα Καραγκούνη και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο, και έγινε δεκτή λίγη ώρα αργότερα από τον υπουργό Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την τροπολογία «ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε κόμμα και συνασπισμός κομμάτων είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο».

Στην αιτιολογική έκθεση που τη συνοδεύει δε, αναπτύσσεται το σκεπτικό των βουλευτών, σύμφωνα με το οποίο, «τα πολιτικά κόμματα που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για κρατική χρηματοδότηση, ως νομικά πρόσωπα δημοσίου σκοπού, χρειάζονται ένα ελάχιστο διασφαλισμένο έσοδο για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους».

Λίγο νωρίτερα αφού ο κ. Κουτσούκος είχε υποστηρίξει από το βήμα της Βουλής για το ΠΑΣΟΚ ότι «εμείς δεν λαμβάνουμε κρατική χρηματοδότηση γιατί τα κρατούν οι τράπεζες», και λίγο πριν η Δημοκρατική Παράταξη γίνει …συνασπισμός κομμάτων.

αφήστε ένα σχόλιο


2 + οκτώ =