ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ: ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΕΞΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ (και ένας 13χρονος) ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα – 26 οι προσαγωγές και 4 οι τραυματίες αστυνομικοί – Φωτιές, οδομαχίες, σπασμένα αυτοκίνητα και ζημιές σε καταστήματα – Πήγαν να κάψουν σούπερ μάρκετ και περίπτερο – Εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης

Στην περιοχή των Εξαρχείων διεξήχθησαν  οι «μάχες» μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.. Η περιοχή θύμιζε «εμπόλεμη ζώνη», με φωτιές σε κάδους, οδομαχίες με τους αστυνομικούς, σπασμένα αυτοκίνητα και εκτεταμένες καταστροφές σε καταστήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν «επετράπη» καν η παρέμβαση της πυροσβεστικής από τους κουκουλοφόρους που επιτίθεντο αδιάκοπα πετώντας βόμβες μολότοφ.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι αντιεξουσιαστές που είχαν στήσει οδοφράγματα πέριξ της πλατείας Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου επιχείρησαν να πυρπολήσουν ένα σούπερ μάρκετ, ενώ σε άλλη περίπτωση πέταξαν μολότοφ σε περίπτερο και παρά τις προσπάθειες του ιδιοκτήτη να κατασβέσει την φωτιά, εξακολούθησαν πετώντας βόμβες να προσπαθούν να το κάψουν! Σε τουλάχιστον μία περίπτωση μια μολότοφ κατέληξε σε μπαλκόνι διαμερίσματος στην περιοχή, χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί και να προκληθούν ζημιές. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στις οδούς Τοσίτσα, Τσαμαδού, Εφέσου, Σπυρίδωνος Τρικούπη και Στουρνάρη, κοντά στο Πολυτεχνείο.

Τελικά οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε 13 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται έξι ανήλικοι – με τον μικρότερο  να είναι ηλικίας 13 ετών – και ένας αλλοδαπός, ενώ έγιναν και 26 προσαγωγές.

notara

stournari

αφήστε ένα σχόλιο


έξι × 2 =