ΈΦΥΓΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Η ΠΥΡΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Αγαπητέ  πρωθυπουργέ, κ. Αλέξη Τσίπρα,

Ελληνικέ λαέ,

Νοιώθοντας τον επιθανάτιο ρόγχο ο οποίος με πλησιάζει , εξασθενημένος σωματικά απο την άνιση μάχη με τον καρκίνο αλλά με το κεφάλι ψηλά αναμένω σύντομα το τέλος του βίου μου τον οποίο ουσιαστικά ανάλωσα για να στηρίξω το αμείλικτο καπιταλιστικό σύστημα, αυτό το σύστημα το οποίο ομοιάζει με ατμοκίνητο τρένο το οποίο τροφοδοτεί την μηχανή του με ανθρώπινες ψυχές, κουβαλώντας στα αριστοκρατικά βαγόνια του τους καταπιεστές των λαών, τους οικονομικούς ολιγάρχες και ιμπεριαλιστές.

Η χώρα μας, η Ελλάδα μας αυτές τις ιστορικές στιγμές καλείται απο την ιστορία να διαδραματίσει καθοριστικό παράγοντα στις καταιγιστικές εξελίξεις και να δικαιωθεί ιστορικά. Εμείς δώσαμε στην ανθρωπότητα και ειδικότερα στην Ευρώπη, την Δημοκρατία καθορίζοντας την ως μοντέλο για την διακυβέρνηση των εθνών με…

πυλώνες την ισονομία, την ισοτιμία, το δίκαιο, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ηθική, τον δίκαιο καταμερισμό του παραγόμενου πλούτου, τη αξιοπρέπεια του ατόμου-πολίτη και  εμείς θα πρέπει να διαφωτίσουμε με γενναιότητα τις νέες αρχές οι οποίες θα καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα.

Η απάντηση στις απειλές των γερμανών και διεθνών τρωκτικών θα πρέπει να είναι ενα τρανταχτό ΟΧΙ και η προσφυγή άμεσα σε δημοψήφισμα για να καταλάβουν οτι η σημερινή κυβέρνηση έχει την αμέριστη συμπαράσταση ενός ολόκληρου λαού.

Ολοι οι Ελληνες πλέον νοιώθουν αδελφωμένοι και παρά την οικονομική ασφυξία ένα χαμόγελο διαφαίνεται στα χείλη τους. Παραμερίσαμε τις ιδεολογικές μας διαφορές και μια συγκινητική ατμόσφαιρα διαπνέει την Ελλάδα απο άκρου εις άκρον. Ειναι πρωτοφανής η πατριωτική συσπείρωση του Ελληνικού λαού και ιστορικά μοναδική.

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ έχεις τώρα ισχυρότατη εντολή, σχεδόν διπλάσια απο το εκλογικό αποτέλεσμα να υπερασπιστείς το δικαίωμά μας να καθορίζουμε  εμείς την πορεία μας και όχι να αποτελούμε γερμανικό προτεκτοράτο. Εμείς σεβόμαστε τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. αλλά οι δουλοπρεπείς κυβερνήσεις τους στον νέο γερμανικό ιμπεριαλισμό όχι.

Μας απειλούν δείχνοντάς μας την πόρτα. Στο Eurogroup χτύπα το χέρι στο τραπέζι λέγοντάς τους ότι ο Ελληνικός λαός λέει ΟΧΙ στις απαιτήσεις του και αποχώρησε κλείνοντας ΕΣΥ την πόρτα. Πές τους οτι δεν επιθυμούμε την παραμονήμας στο ευρώ (ας τυπώσουν νέα χαρτονομίσματα με την απαίτηση να μην αναγράφεται στο ευρώ η αναγραφή τους στα Ελληνικά)  και την Ε.Ε.

Είμαστε έτοιμοι να ματώσουμε, αλλά θα ξαναγεννηθούμε υπερήφανα απο την τέφρα μας με τον ιδρώτα μας και την αξιoπρέπειά μας.

Και εσύ λαέ διατράνωσε την πίστη σου σε αυτό το νέο ραντεβού με την ιστορία.

Με ένα κερί και μιά Ελληνική σημαία ας κατεβούμε σήμερα στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες της χώρας, καθημερινά έως τις 12/2 για να διατρανώσουμε την απόφασή μας, για την τιμή μας, το μέλον των παιδιών μας για την εθνική μας ανεξαρτησία, για να διαφεντέψουμε εμείς την χώρα μας και τον παραγόμενο πλούτο της.

Οι αφόρητοι σωματικοί μου πόνοι δεν είναι τίποτα μπροστά στον τρομερό ψυχικό πόνο για την πατρίδα μας. Δεν θέλω να ξεψυχήσω με ένα δάκρυ,

αλλά με ένα χαμόγελο να αποχαιρετήσω την ζωή και την πατρίδα μου.

Προσωπικά επάλεψα με τον Χάροντα στα μαρμαρένια αλώνια και ψυχομαχώ αλλά θα αντέξω να δώ την πατρίδα μου ελεύθερη και κυρίαρχη.

Κύριε πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό σου η Ελλάδα αυτές τις στιγμές  προσβλέπει τον ελευθερωτή της. Μην υποχωρήσεις. Η ιστορία θα σε δικαιώσει.

Ιωάννης Φιλίππου

olympia.

αφήστε ένα σχόλιο


4 + τρία =