ΈΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

 Την επόμενη ώρα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια

Στην Αθήνα έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, για το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τον ίδιο και το κυβερνητικό του επιτελείο, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγα λεπτά μετά τις 15:30, από όπου και τον παρέλαβε ουπουργός Δημόσιας ΤάξηςΒασίλης Κικίλιας. Ο κος Νταβούτογλου αναμένεται να συναντηθεί τις αμέσως επόμενες ώρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του, στις 16:00 θα δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 16:50 ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, ενώ στις 20:30 οι δύο Πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών θα απευθύνουν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος – Τουρκίας». Θα ακολουθήσει δείπνο των δύο αντιπροσωπειών.

Το Σάββατο στις 10:00 οι δύο Πρωθυπουργοί θα προεδρεύσουν στο «3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Σημειώνεται, πάντως, ότι χθες η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε αίτημα του Τούρκου πρωθυπουργού μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου να επισκεφθεί με την κυβερνητική αντιπροσωπεία την Θράκη. Η Αθήνα διεμήνυσε ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα που θα επιβάρυνε το κλίμα.parapolitika

αφήστε ένα σχόλιο


+ δυο = 11