Άντε γειά! Ο Ολυμπιακός 1-0 την ΑΕΚ και κατέκτησε το 28ο κύπελλο – 18 νταμπλ οι ερυθρόλευκοι

Με γκολ του Ρατζέλοβιτς ο Ολυμπιακός έκανε δικό του και το κύπελλο Ελλάδας και σφράγισε την κυριαρχία του για το 2019-20.

Η σεζόν 2019-20 τελείωσε με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το 2020-21 άρχισε με τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν το… περσινό νταμπλ. Ο τελικός κυπέλλου που αναβλήθηκε… κάμποσες φορές, έγινε τελικά και βάφτηκε ερυθρόλευκος, αφού το γκολ του Ρατζέλοβιτς από το 10ο λεπτό ήταν αρκετό για να κάνουν δική τους και αυτή την κούπα ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του, οι οποίοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να βάλουν κι άλλα γκολ αλλά οι Ελ Αραμπί (ο οποίος αστόχησε και σε πέναλτι) και Μασούρας ήταν άστοχοι. Μικρό το κακό για τους Πειραιώτες, όμως, όπως αποδείχθηκε…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, παραδόξως ίσως, με δεδομένο το χρονικό σημείο και με τις απουσίες των δύο ομάδων, ο τελικός είχε πολύ καλό ρυθμό από το πρώτο λεπτό και δεν άργησαν να έρθουν και οι ευκαιρίες, όπως και το γκολ. Αρχικά ήταν οι ερυθρόλευκοι αυτοί που απείλησαν με τους Μασούρα (4′) και Ελ Αραμπί (6′), για να ακολουθήσουν οι κιτρινόμαυροι στο 8′, όταν ο Ολιβέιρα έκανε το σουτ από κοντά και ο Μπα έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Η ΑΕΚ άγγιξε το 1-0 αλλά δεν το έκανε και αμέσως μετά, στο 10′, είδε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει το 0-1 με το διαγώνιο σουτ του Ρατζέλοβιτς εντός περιοχής μετά την πάσα του Καμαρά. Μέχρι να αναδιοργανωθεί η Ένωση, οι Πειραιώτες έγιναν ξανά επικίνδυνοι με το σουτ του Σέρβου, για να κυλήσουν τα επόμενα λεπτά σε πιο χαλαρό ρυθμό.

Η Ένωση προσπαθούσε να βρει τον Ολιβέιρα αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού τον είχε απομονώσει και στο 35′ ο Ελ Αραμπί με μαγική ενέργεια, αφού πρώτα εξέθεσε τον Μπακάκη, πήγε για το 0-2 αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ήταν η καλύτερη στιγμή του τελικού μετά το γκολ, με την ΑΕΚ να πιέζει αρκετά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και να κερδίζει διαδοχικά κόρνερ, με τα οποία κατάφερε να απειλήσει, κυρίως με το σουτ του Μάνταλου στο 41′ που απέκρουσε ωραία ο Τζολάκης.

Στο πρώτο 10λεπτο του δεύτερου μέρους, πάντως, οι Πειραιώτες είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να βάλουν το δεύτερο γκολ και να «κλειδώσουν» τη νίκη. Αρχικά στο 49′ με το τετ α τετ του Μασούρα που νικήθηκε από τον Τσιντώτα και στη συνέχεια στο 55′ με το πέναλτι που κέρδισαν μετά την ανατροπή του Μασούρα από τον Μπακάκη. Ένα πέναλτι που ο Ελ Αραμπί επέμενε να το εκτελέσει αυτός (και όχι ο Βαλμπουενά), με τον Τσιντώτα να αποκρούει και να κρατάει το 0-1.

Η ΑΕΚ παρέμεινε ζωντανή αλλά πλην ενός σουτ του Σιμόες, το οποίο κόντραρε και έφυγε ελάχιστα άουτ, δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό επιθετικά, παρά τις αλλαγές του Μάσιμο Καρέρα, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που πρόσεχε περισσότερο ανασταλτικά και από εκεί και πέρα περίμενε ακόμη μία φάση στην αντεπίθεση για να σκοράρει και να καθαρίσει τον τελικό. Δεν το έβαλε το δεύτερο γκολ, αλλά αυτό μάλλον δεν ενόχλησε κανέναν στις τάξεις των ερυθρόλευκων, αφού το 0-1 έμεινε ως το τέλος και το νταμπλ είναι γεγονός!

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (62′ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (80′ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (62′ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδης (80′ Σεμέδο), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά (76′ Καφού), Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί.

αφήστε ένα σχόλιο


έξι × = 12