«ΆΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ» ΤΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Στη διάθεση του κοινού βρίσκεται από σήμερα το αναμορφωμένο πάρκο της πλατείας Χαρίτων, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης του παιδότοπου, με χρηματοδότηση και επίβλεψη του έργου από την Περιφέρεια Αττικής. Η πλατεία Χαρίτων, με έκταση περίπου 5,5 στρεμμάτων, ευρισκόμενη κοντά στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, επί της οδού Λαμπράκη, αποτελεί από σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους χώρους ψυχαγωγίας για όλη την Αττική.

 

Το φάσμα των εργασιών που πραγματοποιήθηκε, περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την επαναδιαμόρφωση των ελεύθερων χώρων με την τοποθέτηση νέων καθιστικών, νέες φυτεύσεις και παρτέρια, την προσθήκη σύγχρονων παιχνιδιών με σχεδιασμό που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του πάρκου -και  με ειδική πρόβλεψη για παιδιά ΑμΕΑ- την τοποθέτηση οργάνων για αθλοπαιδιές, την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού της πλατείας και τη συντήρηση του υφιστάμενου δικτύου άρδευσης.

 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Γλυφάδας έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε σύντομα, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, να λειτουργήσει και χώρος εστίασης για τους γονείς, αλλά και τα παιδιά, εντός της πλατείας. Παράλληλα, η δημοτική αρχή Γλυφάδας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της στον συγκεκριμένο παιδότοπο για την αναβάθμιση συγκεκριμένων σημείων.

 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Γλυφάδα μας δικαιώνει για μία ακόμη φορά την κρίση ότι αποτελεί πλέον έναν εκ των κορυφαίων προορισμών για τα παιδιά μας. Με συνεχώς νέες υποδομές για κάθε απαίτηση, με αγάπη και μεράκι , με απόλυτη προσήλωση στις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, με την ειλικρινή αγωνία μας να ικανοποιήσουμε κάθε παιδικό παραμύθι.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής που ανέλαβε την χρηματοδότηση και την εκτέλεση του έργου, την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρήστο Καπάταη, καθώς και εκείνους που ξεκίνησαν την μελέτη και την προσπάθεια, δηλαδή τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Κόκκορη και τη δημοτική του ομάδα, τον Γλυφαδιώτη πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και τον επίσης Γλυφαδιώτη πρώην Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Σπονδυλίδη. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ για μία ακόμη φορά στην δημοτική μας ομάδα και σε όσους εργάστηκαν και σε αυτό το έργο».

_AR06684 _AR06614 _AR06605 _AR06600 _AR06555 _AR06480

αφήστε ένα σχόλιο


+ 3 = δώδεκα