«Άναψαν» τα αίματα στη Βουλή μεταξύ προέδρου ΕΣΡ και Βελόπουλου σχετικά με τα πρόστιμα που επιβάλει η αρχή για τον κοροναϊό

Τι ανέφερε ο Αθανάσιος Κουτρουμάνος για διαφημίσεις και αλοιφές που σώζουν από τον κορονοϊό.

Απαντήσεις έδωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Αθανάσιος Κουτρουμάνος σχετικά με τα πρόστιμα που επιβάλει η αρχή.
Ωστόσο στην επιτροπή επέλεξε να λάβει μέρος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και τα αίματα άναψαν!

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ αναφέρθηκε στα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η ανεξάρτητη αρχή σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την προβολή επικίνδυνων προϊόντων που δήθεν προστατεύουν από τον κοροναϊό.

Ο κ. Βελόπουλος επιτέθηκε στον κ. Κουτρουμάνο χαρακτηρίζοντας παράνομα και σκανδαλώδη τα πρόστιμα που έχει επιβάλει η αρχή και πρόσθεσε μάλιστα ότι έχουν κατατεθεί αγωγές προς το ΕΣΡ.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής χαρακτήρισε «ενδικοφανείς αρλούμπες» τις αγωγές κατά του ΕΣΡ και πρόσθεσε ότι ένα από τα πρόστιμα που επέβαλε η αρχή αφορούσε την διαφήμιση σκευάσματος το οποίο δήθεν περιέχει μυστικά βότανα από ιθαγενείς της Αυστραλίας και προστατεύει από τον κοροναϊό και κάθε άλλο ιό, υπονοώντας ξεκάθαρα τα όσα διαφημίζει ο κ. Βελοπουλος.

«Όσον αφορά τα πρόστιμα. Το ζήτημα που ετέθη. Μια γενική διατύπωση που μπορώ να κάνω και νομίζω αποδίδει γενική λογική είναι ότι όποιος απεχθάνεται τα πρόστιμα αποφεύγει τα αδικήματα. Το να μιλά κανείς για πρόστιμα και να αποφεύγει να αναφερθεί σε αδικήματα είναι προφανές ότι μετέρχεται συλλογισμούς ανεπαρκείς και ατελείς» ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνος.

«Επειδή έγινε λόγος και μάλιστα έντονος για πρόστιμα θα μου επιτρέψετε να αναγνώσω από μια από τις αποφάσεις που υποτίθεται είναι άδικες και σκανδαλώδεις μικρά αποσπάσματα», συνέχισε.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στην συνέχεια ανέγνωσε τις ίδιες φράσεις των διαφημίσεων με τα μαντζούνια που υποτίθεται ότι σώζουν από τον κοροναϊό

«Αυτό επαναλαμβάνω θα λύσει το πρόβλημά σας. Ούτε ιός γρίπης, ούτε Η1Ν1 ή κοροναϊός. Λίγο στα χέρι σας και δεν θα κολλάτε τίποτα. Αυτό είναι άλλο πράγμα. Το χρησιμοποιούν στην Αυστραλία οι άνθρωποι. Το βρήκαν από τους ιθαγενείς και έχει μέσα δύο βότανα που ούτε τα φαντάζεστε. Και στα παιδάκια λίγο το πρωί στα χεράκια τους και να πάνε στο σχολείο. Ακόμα και αν ακουμπήσουν τον ιό δεν παθαίνουν τίποτα. Τους αποφεύγουμε τους κοροναϊούς με αυτό εδώ. Τρεις φορές την ημέρα. Ούτε κορωνοϊό ούτε κορονοκόρη ούτε τίποτα».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, «Αυτό προβλήθηκε σε πολλούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας και θεωρήθηκε ότι συνιστά κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή των πολιτών. Δεν έχουν όλοι οι πολίτες την ίδια νηφαλιότητα ώστε να κατανοήσουν ότι δεν προστατεύονται αν νίψουν τα χέρια τους με αυτό το προϊόν. Επιβλήθηκε πρόστιμο για αυτό – και για άλλα παρόμοια – και θεωρήθηκε ότι προσβάλει και συκοφαντεί τον παρουσιαστή του καναλιού. Το ΕΣΡ δεν τιμωρεί τον παρουσιαστή αλλά κανάλια και ραδιόφωνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ κλείνοντας είπε πως «έγινε μήνυση και αγωγές που μας επιδόθηκαν και αναφέρουν ότι το ΕΣΡ οφείλει 4,5 εκατ. ευρώ αποζημίωση και νομιμοτόκως. Δεν μπορώ να σχολιάσω περισσότερο παρά μόνο να χαρακτηρίσω την αστική πλευρά των απόψεων αυτών ως ενδικοφανείς αρλούμπες και θα κριθούν εκεί που εκκρεμούν».

 

Κέλλυ Μ. Κοντογεώργη

parapolitika

αφήστε ένα σχόλιο


+ εννέα = 18