Άλλη μια ανασφάλιστη γυναίκα έχασε τη ζωή της

Αυτή τη φορά μια 40χρονη ανασφάλιστη, μητέρα 2 ανήλικων παιδιών, από τη Μυτιλήνη πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο γιατί δεν είχε να πληρώσει για τα φάρμακα που είχε ανάγκη. Η 40χρονη δεν λάμβανε εδώ και καιρό τα απαραίτητα φάρμακα για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης, λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει.

Οι πολιτικές αποκλεισμού των ανασφάλιστων συμπολιτών μας προκαλούν θύματα και ανθρώπινες ζωές χάνονται από την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας αλλά και των κυβερνώντων στο σύνολο τους. Την ίδια ώρα που τράπεζες και δανειστές λαμβάνουν δισεκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια, η κυβέρνηση δεν δαπανά 700 εκατομμύρια ευρώ (μετά από δημόσια ομολογία του Υπουργού Υγείας) για να βοηθήσει 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Στο ιατρείο μας επανειλημμένα έχουμε δεχτεί πολίτες που για πολλούς μήνες, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και για χρονικό διάστημα 6 μηνών, δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα ή θεραπείες.

Για πόσο ακόμα θα μετράμε νεκρούς που με ελάχιστο κόστος θα μπορούσαν να είχαν σωθεί;

Θα επέμβει εισαγγελέας να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 40χρονη έχασε τη ζωή της;

Τονίζουμε ότι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έχει καταθέσει μελέτη βάσει της οποίας αποδεικνύεται ότι ακόμα και από οικονομικής άποψης συμφέρει το κράτος μας να περιθάλψει τους ανασφάλιστους πολίτες.

Πηγή της είδησης του θανάτου της 40χρονης http://www.emprosnet.gr/

αφήστε ένα σχόλιο


+ οκτώ = 9