ΆΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ (2) ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Άκαρπη η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με την ΟΛΜΕ (2) Δηλώσεις Κ. Αρβανιτόπουλου «Ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη σε μια στιγμή όπου οι ελληνικές οικογένειες έχουν κάνει απίστευτες θυσίες». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση του με τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, και ύστερα από τη συζήτηση που είχαν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Σημείο αιχμής είναι η αύξηση κατά δύο διδακτικές ώρες την εβδομάδα από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι καθηγητές όμως αντιδρούν και για το Προεδρικό Διάταγμα που αναφέρεται στις μεταθέσεις, στην αξιολόγηση αλλά και στο ενδεχόμενο συγχώνευσης ή κατάργησης σχολείων.

«Η απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων είναι αδιαπραγμάτευτη και πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα κατανοήσει την ανάγκη να βρίσκονται στα σχολεία την περίοδο αυτή» υπογράμμισε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας.

Οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας υποστηρίζουν ότι τα αιτήματα τους δεν ικανοποιήθηκαν, ενώ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστράτευσής τους, είπε ότι «αν η κυβέρνηση διαλέξει να μας ντύσει στο χακί, τουλάχιστον θα επιστρέψουμε στα σχολεία με το κεφάλι ψηλά».

Η πλειοψηφία των συνδικαλιστών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει ήδη συμφωνήσει για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου, πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που προτείνουν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις, και συγκεκριμένα στις 14 και στις 15 Μαΐου.

Μετά την αποψινή συνάντηση, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αναμένεται να συνεδριάσει αύριο προκειμένου να καθορίσει τη στάση του με βάση τις απαντήσεις του υπουργού Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τα μέλη των παρατάξεων που προτείνουν απεργίες δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν ως προς τον τρόπο λήψης των αποφάσεων από τον κλάδο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απόφαση-πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα πρέπει να επικυρωθεί από τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών και στη συνέχεια από τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών. Κι όλα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις 15 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Μ. Παπουτσάκη

Πηγή: «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ

αφήστε ένα σχόλιο


− 2 = μηδέν